You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Photo Buttons – appreview

Photo Buttons – appreview

Wat leert je kind:
Oog hand coördinatie
Woordenschat

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

  • Ook hele kleintjes kunnen hiermee spelen.
  • Je kan eigen plaatjes en geluiden toevoegen.
  • Goed inzetbaar in het woordenschatonderwijs.

Min

  • Niks.

Het idee achter de app is simpel je raakt het scherm aan en er verschijnt een knop op het scherm. Raak de knop aan en de knop draait om en laat een plaatje zien en een geluid horen. Het is mogelijk om het scherm meerdere keren aan te raken. Elke keer als je kind het scherm aanraakt op een plek waar nog geen knop is verschijnt er een nieuwe met een leuk plop geluidje. Na 20 knoppen verdwijnt de eerste knop automatisch. De kleine kan dus lekker door blijven drukken. Ook kan je het scherm leegmaken door met de iPad te “rammelen”.

De geluiden variëren van gesproken woorden tot geluiden die hij het plaatje horen. De app is in het Engels en in het Nederlands. Als je onze app hebt gekocht zal de stem je bekend voorkomen. Juf Jannie heeft geholpen bij het inspreken van de app.

De knoppen worden gepresenteerd op kleurrijke foto’s. Het aanraken van de knoppen en de woordjes en geluidjes die het kind hoort zijn al leuk voor de kleine, maar wat de app anders maakt en de leerzame factor erg verhoogt is het feit dat het mogelijk is om je eigen plaatjes en geluiden toe te voegen. ook kan je sommige plaatjes uitzetten als je die minder leuk vindt. Het aanmaken van je eigen knoppen gebeurt in een speciaal scherm. Je hebt de mogelijkheid om de achterkant van de knop te kiezen en je eigen foto’s toe te voegen uit je foto bibliotheek of er eentje met de camera ter plekke te maken. De geluiden kunnen niet uit je bibliotheek komen maar moet je zelf via de microfoon opnemen. Je kan bijvoorbeeld foto’s van familieleden maken en de namen erbij noemen. Zo kan je kleine de namen meteen leren. Of je kan je eigen set met plaatjes maken. De plaatjes moeten 200×200 pixels zijn mocht je je eigen setje willen maken. Voor oudere kinderen zou je woorden op de knoppen kunnen plaatsen die je kindje te horen krijgt als hij op een knop drukt.  Bijgevoegd vind je een set met knoppen gemaakt door mij die als voorbeeld kunnen dienen. Een set met cijfers 1-10. De tekst moet nog wel zelf ingesproken worden.

Wat ik leuk vind:
Als je bereid bent er tijd in te steken is dit een erg leuke en leerzame app voor jonge kinderen.  Voor baby’s is het direct te gebruiken. Voor de wat oudere kinderen is het makkelijk aan te passen om woordjes of letters aan te leren. Met wat fantasie kan je zelfs woordjes uit een andere taal aanleren of kleuren. De app is kleurrijk, leuk en flexibel. Hij is ook nog eens universeel wat betekent dat je de app op de iPhone en de iPad kan gebruiken.
Als je de app leuk vindt Laat dan ook een review achter in iTunes het helpt de ontwikkelaars heel erg als er veel reviews bij de app staan.

Als je de plaatjes wilt gebruiken in de app, dan moet je ze via iTunes toevoegen aan je iPad/iPhone. De foto’s komen dan in je bibliotheek te staan. Bij de optie “eigen knopen” kan je dan deze plaatjes kiezen als je een eigen knop aanmaakt.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Download de plaatjes cijfers 1-10

Leave a reply