You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Doodles Clock – app review

Doodles Clock – app review

Wat leert je kind:

Klokkijken

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

De app

Doodles Clock is een app met een duidelijk doel. Leren klokkijken. De app is heel recht toe recht aan. Er is maar 1 scherm en daaronder verstopt is een scherm waarin de moeilijkheidsgraad aangegeven kan worden. De klok bestaat uit de bekende Doodles muis. Zijn armen dienen als de wijzers. Dit werkt als volgt. Je raakt de startknop aan en hoort een Nederlandse stem een tijd zeggen. Het nu aan jou om de tijd met de wijzers aan te geven. Dit kan op twee manieren. Je kan de wijzers zelf draaien of op twee daarvoor bestemde knoppen klikken die de wijzers ieder een stapje verder laten gaan.  De twee knoppen zijn vooral handig als de moeilijkheidsgraad wordt verhoogd. Het kan dan wat lastig zijn om de wijzers op de juiste plek te zetten. De moeilijkheidsniveaus gaan van hele uren tot de minuten(op vijf afgerond). Als je denkt het goede antwoord te hebben aangegeven druk je op de “check” knop en krijg je in het Engels te horen of het goed of fout is. Als het antwoord een aantal keer verkeerd wordt gegeven verschijnt het goede antwoord op de klok. Daarna ga je door naar de volgende vraag. Rechtsonder in beeld is de mogelijkheid om het “level” te kiezen. De pagina krult dan omhoog en er verschijnen een aantal klokken waarvan je er een kan selecteren. Het is een universele app, het ziet er dus op de iPhone en de iPad goed uit.

Leuk

Wat ik erg leuk vind aan de app is dat hij erg recht toe recht aan is. Je start de app op en je kan meteen beginnen. De app is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar maar mijn zoontje van drie kon de hele uren al goed maken. Het is erg prettig dat de app automatisch het goede antwoord geeft als je het een aantal keer verkeerd hebt aangegeven. Het is ook prettig dat je zelf elke keer op de start knop kan drukken om een andere tijd opgezegd te krijgen. Als het bijvoorbeeld een tijd is die al een paar keer is langsgekomen kan je deze wegdrukken. De app kan aangepast worden aan de kloksommen die je op dat moment op school aan het oefenen bent. Je kan kiezen uit hele uren, halve uren, kwartieren en vijf minuten. Zo kan je thuis ook nog eens extra oefenen met de sommen die je nog moeilijk vindt.

minder leuk

Het is wat jammer dat de stem die vertelt of je het goed of fout hebt gedaan in het Engels is. Mijn zoontje begreep dat niet, hij vroeg me zelfs waarom die stem in het Engels was. Hij had er verder geen probleem mee maar hij vond het een beetje vreemd.

Het past misschien niet helemaal onder het kopje minder leuk, maar ik schrijf het hier toch. Het plaatsen van de wijzers op de hogere niveaus kan wat lastig zijn als je ze met de hand wilt verplaatsen. Vaak denk je dat je op de juiste plek zit maar je zit er dan toch nog een stapje onder. Dit hebben ze opgelost door je de mogelijkheid te geven om het met de toetsen aan te passen maar het haalt iets van de interactiviteit weg die je hebt als je de wijzers direct verplaatst. Het is dus niet echt een minpunt omdat er een oplossing voor is.

Mijn mening

Het is een leuke app. Mijn zoontje speelt er graag mee, ik zit er wel bij, hij is pas drie dus wat jong voor de app. De app is duidelijk in wat het doet, de gebruikersomgeving is simpel en de tekening is leuk. Als je kind bezig is met het leren klokkijken is dit een app die daarbij zou kunnen helpen als toetsmiddel. De app kost €0.79.

Plus
Min
  • Duidelijk
  • Simpel
  • Goede antwoord wordt getoond na x keer fout doen.
  • Je kan zelf doorgaan naar de volgende vraag.
  • Half Nederlands, half Engels.
  • Plaatsing van de wijzers kan op de hogere niveaus wat lastig zijn als je het met de hand doet.

 

6 Responses to Doodles Clock – app review

  1. Het ziet er uit als een leuke app om ook snel en gemakkelijk in te zetten in de klas. Weer eens wat anders dan een gekopieerd blad met extra sommen!

  2. Lijkt me een leuke app als aanvulling op het leren klokkijken in groep 3 en 4!

  3. Superhandige app voor mijn twee dochters, die nu al bezig zijn met “proberen” klok te kijken op hun manier.

  4. lijkt me een super app. Zowel voor onze jongste zoon als onze dochter. Leerzaam ! zou hem graag winnen

Leave a reply