You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Piccolo Picture Books – app review

Piccolo Picture Books – app review

Wat leert mijn kind van deze educatieve app:
Kennis maken met geschreven taal.
Leren lezen.
Begrijpend lezen.
Nieuwe woorden leren.
Kennis maken met nieuwe situaties.
Stimuleert de fantasie.
Stimuleert de luisterhouding.
Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

  • Genoeg verhalen om uit te kiezen.
  • Preview van de verhalen.
  • Verhalen nodigen kinderen uit tot praten.
  • Verschillende (voorlees)functies.
  • Interactie met de plaatjes.

Min

  • Niks.

De app op de iPad
De app is een boekenkast. Op de bovenste plank zie je “Mijn Piccolo Picture Books”. Dat zijn de verhalen die je hebt gekocht of gekregen. Op de plank daaronder zie je “Piccolo Boekwinkel”. Dat zijn de verhalen die te koop zijn.

Verhaal lezen/luisteren:
Raak een verhaal van de plank “Mijn Piccolo Picture Books” aan. Je komt dan in het menuscherm van het verhaal terecht. Hier kan je de taal kiezen. Ook kan je kiezen hoe je het verhaal wilt lezen. Je kan kiezen uit drie functies.
Luisteren: Het verhaal wordt voorgelezen.
Lezen: Je leest zelf het verhaal.
Leren lezen: Het verhaal wordt voorgelezen terwijl de woorden oplichten die op dat moment worden voorgelezen.

Verhaal kopen:
Door “preview” aan te raken zie je waar het verhaal over gaat. Ook zie je een aantal pagina’s van het verhaal. Raak “koop” aan om het verhaal te kopen.

Ik raad je aan om je iPad instellingen goed aan te passen. Ik kan me voorstellen dat je het niet prettig vindt wanneer je kind alle apps koopt zonder jouw toestemming. In mijn geval moet mijn kind eerst een wachtwoord invullen voordat hij ook echt iets kan kopen.

De verhalen:
Ik heb van Piccolo Books een drietal codes gekregen om de boeken te testen. Ik heb de volgende boeken gekozen:

Jacobus:
De pauw brengt uitnodigingen voor een beestenfeest. Alleen beesten die bijzonder zijn krijgen een uitnodiging. Jacobus het stinkdier krijgt geen uitnodiging omdat de pauw hem niet bijzonder vindt.  De giraf, luipaard, olifant en arend zijn wel uitgenodigd. Zij zijn wel bijzonder. Jacobus ligt verdrietig in zijn bed. Hij kan niet slapen en gaat een kijkje nemen bij het feest. Dan bedenkt hij ineens iets…….

De liefste papa en ik:
Papa gaat Beertje vandaag leren hoe hij een vis moet vangen. Onderweg naar een goede visplek leert papa aan Beertje wat grote beren doen en waar hij op moet letten. Dan gaan ze vissen. Beertje wil graag laten zien hoe groot hij is en hij wil zelf een vis vangen. Papa geeft Beertje advies en is heel trots wanneer het gelukt is!

Blijf je bij me slapen:
In de dierenkrant ziet muis een kleurplaat. Ze kleurt de plaat zo mooi mogelijk. Ze kleurt de kleurplaat zo mooi in dat ze de hoofdprijs wint. Ze wint een groot bed. Haar oude bed geeft ze aan de vuilnisman mee. Als ze in haar bed kruipt wordt ze verdrietig. Het bed is te groot en zij veel te klein. Ze vraagt aan de das om bij haar te logeren. Das mag dus gerust een vriendje meenemen. Das vraagt de rat, de rat vraagt konijn, konijn vraagt de kikker en kikker de pad, enz. Zo komen heel veel dieren die avond bij muis logeren. Als alle dieren in bed liggen past muis er niet meer bij. Hoe ze ook passen en meten. Muis past er niet in……

Mijn mening
Er zijn genoeg verhalen om uit te kiezen. Ik vond het erg leuk om samen met mijn zoontje verhalen uit te kiezen. Erg fijn dat ze met behulp van “preview” genoeg informatie laten zien om een keus te maken. Ik vind de hierboven beschreven verhalen erg leuk! De prenten zijn ook erg vrolijk. De verhalen roepen reacties op bij mijn kind. Tijdens het lezen geeft hij zijn mening over de gebeurtenissen, hij vertelt wat hij ziet en legt uit wat zijn gedachten zijn bij de plaatjes. Verhalen die uitnodigen tot leergesprekken vallen bij mij goed in de smaak! Mijn zoontje vindt de verhalen ook helemaal geweldig. Iedere avond lees ik mijn zoontje voor uit een prentenboek voordat hij naar bed gaat. Vanavond wilde hij erg graag Jacobus op de iPad. Het was erg prettig om samen met de iPad te zitten. Nu was ik eens niet aan het voorlezen, maar kon ik lekker meekijken.

Het is prettig dat je de keus krijgt over de manier waarop je het verhaal wilt lezen. Wil je voorgelezen worden? Wil je het zelf lezen of wil je te zien krijgen wat er wordt voorgelezen? Tijdens het lezen van de boeken kan je kind de plaatjes aanraken om de plaatjes te laten bewegen of ze geluiden te laten maken. Zo komt het verhaal tot leven op het scherm.

Mocht ik in de toekomst erg enthousiast worden van andere verhalen van deze app, dan zal ik de verhalen bij dit artikel erbij schrijven.

Heb jij ervaring met de andere verhalen van Piccolo Picture Books? Laat het dan gerust weten via een comment. Zo kunnen anderen straks de leukste verhalen van de app uitkiezen.

Tip:

  • Kies samen met je kind welk verhaal je gaat kopen.
  • Praat samen met je kind over de gebeurtenissen in de verhalen.
  • Stel vragen om je kind aan te moedigen na te denken over de gebeurtenissen in de verhalen.

Leave a reply