You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Verstoppertje spelen met Bino

Hierbij wat aandacht voor een niet educatieve app. Verstoppertje spelen met Bino. Waarom deze niet educatieve app? Omdat Bino de pinguin de hoofdpersoon is uit een verhalen reeks die basisscholen gebruiken om kinderen te helpen met hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Van de Bino website:

“Met Bino en zijn sociale talenten geven organisaties voor peuterspeelzalen en kinderdagopvang en basisscholen vorm aan de doorgaande leerlijn voor sociaal-emotionele ontwikkeling.
Bino volgt de acht gedragscategorieën die ook leidraad zijn voor de methode Kinderen en… hun sociale talenten en de SCOL(Sociale Competentie Observatie Lijst). Veel basisscholen gebruiken deze Kwintessensuitgaven.
Door de opzet van de prentenboekjes en de liedjes stimuleert Bino tegelijkertijd de taalontwikkeling van jonge kinderen.”

In de app is het de bedoeling dat je de kleren van Bino terug vindt die onder een stapel sneeuw is bedolven. Als je de kleren hebt gevonden kan je de losse kledingstukken naar Bino slepen om hem aan te kleden. Dit is een spelletje dat helpt bij het ontwikkelen van de fijne motoriek. Voor de mensen die ook de boeken hebben kan de app leuk aansluiten bij de verhalen van het boek. Het is een andere manier om de kinderen over Bino te laten praten.

Op de website van Bino is er een leuk filmpje en nog veel meer informatie te vinden. http://www.ikbenbino.nl/

Binnenkort hopen we meer over de boeken van Bino te kunnen vertellen. Maar je kan alvast de app in de appstore halen om kennis te maken met Bino.
Bino - Zinder

Bino Screenshot
Bino Screenshot
Bino Screenshot

Leave a reply