You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Keukentje spelen

Keukentje spelen

Laatst gingen we naar de Ikea. Ik keek al helemaal uit naar de kinderafdeling, ik hoopte iets leuks voor mijn kinderen te vinden. Tot mijn plezier zag ik leuke spulletjes voor in hun speelgoedkeuken. Ze hebben al lang geleden voor hun verjaardag twee keukentjes gekregen, maar ze deden er vrijwel niets mee. Nu zag ik leuke kookspulletjes waarvan ik hoopte dat ze wel wat leven in hun keukentjes zouden brengen.

Waarom is spelen in een keukentje goed voor kinderen?

Spelen in de keukentjes stimuleert de fantasie. Kinderen kunnen hier naspelen wat ze je zien doen. Het maakt de kinderen bewust van situaties die bij het dagelijkse leven horen.
Spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.

De keukenspulletjes hebben inderdaad gewerkt. Mijn beide zoontjes gingen steeds de ingrediënten in de pannen gooien. Het leuke bij deze spulletjes is dat ze zelf de slablaadjes van de krop sla kunnen plukken (klittenband). Ook de vis kan gesneden worden (klittenband). ‘s Avonds als ze in bed liggen plak ik alle stukjes weer vast, zodat ze de volgende dag weer heerlijk kunnen koken.

Als ouder kan je even lekker met je kind spelen. Mijn jongens worden helemaal blij wanneer ik met ze mee kom spelen. Ik moedig hun spel aan door bijvoorbeeld een bestelling te plaatsen of hun eten voor te proeven.
Je kan door mee te spelen echt een toegevoegde waarde leveren aan hun spel. Als je eerst samen met je kind speelt, leert je kind van jou hoe het spel gespeeld kan worden.

Door lekker samen te spelen zijn jullie ook bezig met taalontwikkeling. Je kan expres woorden gebruiken waarvan je denkt dat je kind die nog niet kent. Je werkt dan weer gelijk aan woordenschat.
Je zult zien dat wanneer je kind weer alleen speelt het je na gaat doet. Je hoort weer de woorden terug die je net hebt gebruikt en je kind doet de dingen die je net hebt gedaan.

Waarmee kan je kind keukentje spelen?

Het begint eigenlijk met een pan en iets om mee te roeren. Mijn zoontje had een paar jaar geleden een oude pan van zijn opa gekregen om even mee te spelen.
Natuurlijk zijn er ook keukentjes te koop en allerlei keukenapparaten. Bij de speelotheek zijn ook vaak leuke keukentjes te leen. Voordeel: na een tijdje breng je ‘m weer terug! Bespaart ruimte.
Vooral de etenswaren maken keukentje spelen erg aantrekkelijk!

Leave a reply