You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Coloring Smart – Fun and Education for kids- app review

Coloring Smart – Fun and Education for kids- app review

Wat leert mijn kind van deze educatieve app:

Cijfers herkennen
Vormen herkennen
Kleuren herkennen
Optellen en aftrekken t/m 10


Doelgroep

3 jaar en ouder

De app heeft een Engelse naam, maar er wordt geen gebruik gemaakt van taal in de app. De app is dus prima te spelen voor de kinderen.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play
Vind hier leuke gratis cijferkleurplaten om zelf te printen.

Plus

  • Geweldige app.
  • 36 kleurplaten.
  • 6 thema’s, waaronder sprookjes en voertuigen.
  • Gemakkelijk te bedienen.
  • Kind oefent de concentratie.
  • Stimuleert bedenken van oplossingsstrategie.

Min

  • Niks.

De app

De app bestaat uit 36 kleurplaten verdeeld in 6 thema’s.  Eerst kies je links een thema. Rechts zie je de kleurplaten waar je uit kan kiezen. Bij de kleurplaten staat in een wolkje aangegeven hoe je de plaat gaat inkleuren. Moet je de vormen of cijfers zoeken of moet je sommetjes uitrekenen?

 

 

 

 

 

 

 

De kleurplaat kleur je in m.b.v. 8 gekleurde wolkjes. In de wolkjes zie je vormen of cijfers. Als je iets wil inkleuren, moet je eerst de juiste wolk kiezen om dan het gekozen gedeelte in te kleuren. Heb je de verkeerde wolk dan hoor je een “fout”geluidje als je het gedeelte van de kleurplaat probeert in te kleuren. Als je de juiste wolk hebt gekozen, dan hoor je een druppel vallen en heb je het gedeelte ingekleurd. Heb je de plaat af, dan hoor je kinderen voor je juichen en hoor je een muziekje. Als je dan teruggaat naar het hoofdmenu, zie je dat je de plaat al hebt gedaan door middel van een verfkwast over de kleurplaat. Natuurlijk kan je de kleurplaat gerust nog een keer doen.

 

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

Ik vind de app echt geweldig! Mijn zoontje vindt de kleurplaten erg leuk. Hij heeft ook veel keus, dus voor ieder kind is er wel iets leuks. Er zijn leuke kleurplaten van prinsesjes en ook een prinsje, maar gelukkig zie ik ook graafmachines, vliegtuigen, boten, enz.

De app is gemakkelijk om te bedienen, dus prima geschikt voor kinderen!

Juist omdat je steeds op zoek moet gaan naar de juiste wolk, moet een kind zich goed concentreren bij het spelen met deze app. Ik hoor mijn zoontje dan ook een “snurkgeluidje” maken (doet hij altijd wanneer hij geconcentreerd bezig is).

Het is leuk om te zien dat een kind een eigen oplossingsstrategie kan bedenken om de kleurplaat in te kleuren. Mijn zoontje kiest steeds eerst een deel om in te kleuren, zoekt dan de wolk die erbij hoort. Wanneer hij het heeft ingekleurd gaat hij eerst zoeken of hij nog meer delen met dezelfde wolk kan inkleuren.

 

Leave a reply