You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Zoek IJssalon

Zoek IJssalon

Hoewel het weer nog niet helemaal mee werkt, zijn we hier thuis toch heerlijk aan het genieten van de vakantie. Bij ons betekent dat “op pad” gaan. Aangezien we nu nog lekker binnen blijven om te schuilen voor de regen, kan ik alvast het een en ander uitzoeken voor de warme, zonnige dagen. We hebben al een aantal bestemmingen in gedachten waaronder musea, pretparken, stranden, dierentuinen, enz.

Natuurlijk gaan we altijd voorbereid op pad. We nemen lekkere hapjes en drankjes mee, maar we houden ervan om onszelf lekker te verwennen. Een lekker ijsje is toch iets wat we erg heerlijk vinden in ons gezin. Mijn man is in staat om van Leiden naar Apeldoorn te reizen, omdat hij daar het lekkerste ijsje heeft gegeten. Reden genoeg dus om in de AppStore op zoek te gaan naar een app als hulpmiddel om heerlijke ijsjes in het land te vinden.

 

 

 

 

 

De app

De App ‘Zoek IJssalon’ is van de VAIJ. Vereniging Ambachtelijke IJssalons. Klinkt goed! Met deze app vind ik de ijssalons in Nederland die aangesloten zijn bij de VAIJ. Eerst zoekt de app waar ik me bevind op de kaart om vervolgens de heerlijkste ijssalons te tonen.

Volgens de app kan ik in de Breestraat in Leiden heerlijke ijsjes eten bij de  “De IJsmeisjes”. Ook kan ik via de app naar hun website gaan om te zien wat er ik straks kan kopen en wat de openingstijden zijn. Erg handig!

Nu maar hopen op een heerlijke, zonnige dag zodat we een fietstochtje kunnen maken naar de Breestraat. Ik moet natuurlijk wel even testen of de app ook echt de beste ijssalons aanraadt.

 

*****

Het heeft even geduurd, maar vandaag waren we op pad gegaan om heerlijke ijsjes te gaan kopen hier in Leiden. We hadden eerst de hele Breestraat afgezocht, maar geen IJsmeisjes te zien. Erg jammer. Toen zijn we naar de Beestenmarkt gegaan, omdat we wisten dat daar een ijswinkel was. Daar informeerden we naar “De IJsmeisjes”, maar die bleken er al een jaar geleden mee te zijn gestopt. Dat stelde me wel teleur, maar gelukkig hebben we daardoor wel “Soetenso” gevonden. De app is dus niet echt bepaald up to date! Voor alle mensen die op zoek gaan naar een heerlijke ijswinkel hier in Leiden: “Soentenso” is zeker de moeite waard! Wij hebben vandaag enorm genoten van de overheerlijke ijsjes!

 

 

 

 

 

 

 

Gratis beschikbaar voor de iPhone:
Zoek IJssalon - Vaij

Leave a reply