You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Vakantiepark Oranje – uitstapjes – op stap met kinderen

Vakantiepark Oranje – uitstapjes – op stap met kinderen

Inhoud:

Wat is Vakantiepark Oranje?

Waarom is Vakantiepark Oranje leuk voor kinderen?

Wat is er te doen in Vakantiepark Oranje?

Handig om te weten

Tips

Even een paar dagen weg voor de kleintjes. Dat was ons plan! Bestemming: Vakantiepark Oranje

 

 

 

 

 

 

 

Wat is Vakantiepark Oranje?

Vakantiepark Oranje is een park waar veel vermaak is voor kinderen. Naast het park is het overdekte attractiepark Speelstad Oranje. Je krijgt een polsbandje om waarmee je gratis toegang hebt tot Speelstad Oranje en en het zwemparadijs (en saunagedeelte) De Bonte Wever in Assen. (ongeveer een half uurtje rijden vanaf het park)
Er zijn veel kleine speeltuintjes tussen de 257 vakantiewoningen in het park. Je kan ook gewoon 1 nacht boeken en zo 2 dagen van Speelstad Oranje en het zwemparadijs genieten.

 

 

 

 

 

 

 

Waarom is Vakantiepark Oranje leuk voor kinderen?

De vakantiehuizen zien er leuk en kleurrijk uit voor kinderen. Het zijn woningen van Pipo de Clown. Bij aankomst krijg je een programma met leuke activiteiten voor de kinderen. Er zijn veel kleine speeltuintjes tussen de vakantiehuizen. Dit vond ik erg handig tijdens het eten koken. Terwijl mijn man aan het koken was, konden de kinderen even lekker spelen in de speeltuintjes.

In Speelstad Oranje zijn er allemaal attracties en speeltoestellen voor kinderen. Er zijn veel verschillende soorten attracties voor kinderen van verschillende leeftijden. Bijna alle attracties zijn te doen voor kinderen van alle leeftijden (mits begeleiding voor kinderen onder 3 jaar).

Het zwemparadijs (en saunagedeelte) De Bonte Wever in Assen is ook erg leuk om heerlijk een dagje te gaan zwemmen met de kinderen. De allerkleinsten spelen in een peuterbadje. De andere kinderen kunnen genieten in het golfslagbad, wildwaterkreek of glijden van de glijbaan.

 

 

 

 

 

Wat is er te doen in Vakantiepark Oranje?

Er is een animatieteam die leuke kinderactiviteiten regelt. Je krijgt bij aankomst een schema met de tijden van de kinderactiviteiten. Het park zelf heeft veel kleine speeltuintjes waar de kinderen even lekker kunnen spelen. Ik ben zelf met mijn jongens van speeltuintje naar speeltuintje wezen lopen, omdat ik het weer veel te lekker vond om alleen binnen in Speelstad Oranje te spelen. Op het grasveldje bij ons vakantiehuisje was een speeltuintje. Mijn jongens konden zo het huisje uitrennen en even lekker uitwaaien in het speeltuintje.

Speelstad Oranje is een overdekt attractiepark. Het biedt erg veel attracties en speeltoestellen. Wel vond ik het jammer dat er weinig sfeer was doordat het zo donker was, de attracties zo dicht op elkaar zijn gepropt en er zelfs geen muziekje speelde. Dit is mijn mening als volwassene. Als ik nu de foto’s bekijk, zie ik mijn jongens steeds met een lach op hun gezicht!

 

 

 

 

 

 

 

Attracties voor kinderen van 2 en 3 jaar: o.a. springkussen, draaimolens voor verschillende leeftijden, zandbak voor de allerkleinsten met zandspeelgoed erin, een zandbak met 2 automatische graafmachines, trampolines, botsauto’s, allerlei kiddyrides, bootjes,  trapfietsen aan een plafondbaan, handfietsen aan een plafondbaan, allerlei glijbanen voor groot en klein, achtbaan en een treintje.
Niet alles is zelfstandig te doen.

Attracties voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar: o.a. springkussen, draaimolens voor verschillende leeftijden, zandbak voor de allerkleinsten met zandspeelgoed erin, een zandbak met 2 automatische graafmachines, trampolines, botsauto’s, allerlei kiddyrides, bootjes, kano’s, zweefmolen, trapfietsen aan een plafondbaan, handfietsen aan een plafondbaan, allerlei glijbanen voor groot en klein, rondrijauto’s,  klim- en klautertoren, achtbaan, treintje, basketbalspel, airhockeyspel voor de kleintjes en midgetgolf.
Niet alles is zelfstandig te doen.

Attracties voor kinderen vanaf 7 jaar: o.a. springkussen, draaimolens voor verschillende leeftijden, trampolines, botsauto’s, allerlei kiddyrides, bootjes, zweefmolen,   trapfietsen aan een plafondbaan, handfietsen aan een plafondbaan, allerlei glijbanen voor groot en klein, spookhuis, schietbaan,  klim- en klautertoren, achtbaan, basketbalspel, airhockeyspel, midgetgolf en tafeltennis.

Er is ook een reuzenrad, maar een reuzenrad zonder een leuk uitzicht om naar te kijken, vind ik niet echt bijzonder.
Even uitrusten? Dat kan in de kinderbioscoop.
Bijna alle attracties en speeltoestellen zijn gratis. Ik zag dat de kleine bestuurbare boten en wat spelautomaten (net als op de kermis) met muntjes werken die je kunt kopen.

 

 

 

 

 

 

 

Het zwembad is ingericht in een Aziatisch thema. Je ziet o.a. prachtige draken en Geisha’s.
Er is een peuterbadje, een golfslagbad, een wildwaterbaan, whirlpools, sauna’s (gekleed), kruidenbaden, zonnehemels en een buitenbad. Er speelt muziek wat het zwemmen erg gezellig maakt.
De badmeesters letten goed op. De kleedhokjes zijn ruim. We konden met ons vieren tegelijk omkleden en samen de kleintjes helpen.
Wel is het een eindje rijden vanaf het park! Daarnaast vond vooral mijn jongste zoontje het er koud. Hij hield niet op met rillen.

Alle kinderen, zonder zwemdiploma, moeten zwemvleugels aan. Je kan deze bij de receptie kopen of lenen (wel borg betalen). Ik vond het personeel van het zwembad erg vriendelijk en behulpzaam!

Handig om te weten

  • Op de aankomstdag kun je al vanaf 10.00 uur in Speelstad Oranje en in het zwembad in Assen, wel eerst melden bij de receptie. Op de vertrekdag mag je ook na het uitchecken nog gratis gebruik maken van Speelstad Oranje en het zwembad in Assen.
  • Je kan tegen betaling gebruikmaken van een vroege incheck (vanaf 13.00 uur) of een late uitcheck (tot 12.00 uur).
  • In Speelstad Oranje zijn er nog een aantal attracties helemaal achterin het gebouw. Loop dus eerst het hele gebouw door (ook een gedeelte boven) om alle attracties te bekijken.
  • Er is gratis wifi op bepaalde plekken.
  • Je kan zwemvleugels kopen in het zwembad voor €5,50 of lenen (borg is €7,50).
  • Adres: Oranje 8, 9416 TC Oranje (Midden-Drenthe)

Tips

  • Er is een Jumbo in Beilen waar je jouw boodschappen kan doen (ook op zondag open van 16.00 uur tot 19.00 uur).

 

 

 

Leave a reply