You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Dr. Panda’s Restaurant – Kook Spel Voor Kinderen – app review

Dr. Panda’s Restaurant – Kook Spel Voor Kinderen – app review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Hoe eten wordt klaargemaakt.
 • Zichzelf verplaatsen in een ander.
 • Wat er gebeurt met eten in de verschillende keukenapparaten.

Doelgroep:

2 jaar en ouder

Ik start deze app op. Mijn zoontje van twee jaar zit naast me te spelen met de iPad van
mijn man. Gelijk kijkt mijn zoontje met mij mee op mijn scherm. ” Mag ik ook Dr. Panda?”
vraagt hij. Die vraag had ik natuurlijk verwacht. Hij speelt deze app met veel plezier. Ik blijf het toch knap vinden hoe hij uit zichzelf steeds inziet wat de bedoeling is en het ene gerecht na de ander klaarmaakt.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

Dr. Panda Restaurant 2

Plus

 • Leuke app!
 • Lekker bezig zijn met koken.
 • Geen gesproken of geschreven taal.
 • Ruimte voor eigen keuzes.
 • Aantrekkelijk voor kinderen.

Min

 • Niks.

De app

De app begint met een auto die aan komt rijden. Uit de auto stapt jouw eerste klant. Raak de klant aan om hem naar zijn tafel te helpen. De klant laat in een gedachtenwolk zien wat hij wil eten. Je gaat het eten klaarmaken. Blij zit de klant met zijn maaltijd op tafel. Nog een beetje peper en zout en voer de klant maar.

Dr. Panda Restaurant 3 Dr. Panda Restaurant 4

Dr. Panda Restaurant 5 Dr. Panda Restaurant 6

De gerechten:

 • Geroerde eieren: Eerst moet je de eieren klutsen, dan gooi je olie in de pan en doe je het geklutste ei in de pan. Vervolgens krijg je een spatel om flink te roeren.
 • Geroosterd brood: Stop het brood in het broodrooster en zet het broodrooster aan. Als het brood er heerlijk geroosterd uitkomt doe je er lekkere chocoladesaus op.
 • Chocolade ijs: Giet eerst wat melk in de blender, doe dan ijs en chocola erbij en zet de blender aan. Doe er dan slagroom op en wat kersen.
 • Soep: Eerst een ui snijden, dan maïs plukken. Doe een klontje boter in de pan en bak de uitjes. Voeg de uitjes en maïs toe aan de soep en roeren maar!
 • Groentenschotel: Snijd eerst een wortel, een aardappel en een ui. Doe dan olie in de pan en gooi de ingrediënten in de pan. Roeren maar.
 • Milkshakes: Giet eerst wat melk in de blender, voeg het fruit toe. Kies uit bessen, stukjes kiwi en aardbeien. Zet de blender aan en klaar is Kees!
 • Appeltaart: Schil een appel, snijd de appel in stukjes. Leg de stukjes op het deeg en doe het in de oven.
 • Pizza: Smeer tomatensaus op het deeg. Doe dan de ingrediënten erop. Stop de pizza in de oven.
 • Gemberkoekpoppetjes: Trek de gemberkoekjes hun kleren aan en maak hun gezichten met de verschillende snoepjes.
 • Sinaassappelsap: Snijd een sinaasappel doormidden om de stukjes daarna te persen.

Dr. Panda Restaurant 7 Dr. Panda Restaurant 8

Dr. Panda Restaurant 9 Dr. Panda Restaurant 10

Tussendoor moet je natuurlijk niet vergeten om je restaurant schoon te houden. Ruim de vieze borden op, jaag de spinnen weg en geef het muisje een lekker kaasje.

Er zijn ook leuke huishoudspelletjes. Zo moet je het afval scheiden, de tafel opruimen en opnieuw dekken en vergeet natuurlijk de afwas niet!

 

Dr. Panda Restaurant 11 Dr. Panda Restaurant 12

Dr. Panda Restaurant 13 Dr. Panda Restaurant 14

Mijn mening

Had ik deze app maar wat vaker gespeeld! Laatst ging ik pizza’s bakken met de jongens en ik vergat helemaal dat ze eerst  tomatensaus op de pizza moesten doen. Toen de pizza klaar was ontdekte mijn man dat er wel erg weinig tomatensaus op zat. “Helemaal niet zelfs”, zei ik toen. Deze app is dus een geweldige voorbereiding voor kinderen in de stappen die nodig zijn voor het koken van de gerechten. Mijn zoontjes van 2 en 4 jaar mogen nu al soms meehelpen bij het eten koken. Sommige gerechten mogen ze zelfs bijna helemaal alleen maken. Deze app past dus prima geschikt bij hun belevingswereld!

Daarnaast ziet je kind ook wat er met het eten gebeurt bij het klaarmaken. Hoe ziet groente en fruit eruit nadat je het hebt gesneden. Hoe ziet het eten eruit nadat je het hebt gebakken en geroerd. Waarom komt er stoom uit de oven?

Vooral mijn jongste zoon van twee jaar kan hier toch heerlijk lang mee spelen. Hij zit dan naast me op de bank terwijl ik naar een audioboek luister en hij kookt, mixt, roert het eten, doet de afwas en dekt de tafel. Ik zie hem dit spel met zoveel plezier spelen en begrijp dan ook helemaal zijn enthousiasme wanneer hij vraagt of hij ook mee mag helpen tijdens het koken. Ik kijk vaak mee op het scherm en ik zie hem zoveel verschillende dingen doen. De app biedt zoveel leuke mogelijkheden. Mijn zoontje kiest steeds waar hij nu weer zin in heeft. Gaat hij koken of opruimen?

Dr. Panda Restaurant 15 Dr. Panda Restaurant 16

De app ziet er vrolijk en speels uit! Erg aantrekkelijk voor kinderen. Leuk muziekje om het geheel helemaal af te maken.

De app is lekker simpel in gebruik en maakt geen gebruik van gesproken of geschreven taal. Goed voor jonge kinderen dus.

Het is voor je kind extra leuk als jij meespeelt. Praat dan over de dingen die je kind doet. Welke ingrediënten zie je? Wat zou je nog meer in een milkshake kunnen doen? Wat gebeurt er in een blender? Dit is ook nog eens goed voor de taalontwikkeling van je kind.

Al met al: een leuke app dus!

Dr. Panda Restaurant 17

 

Leave a reply