You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De Spiekpietjes – leuk kinderboek

De Spiekpietjes – leuk kinderboek

Wat leert je kind:

  • Inleven in de tijd rond Sinterklaas.
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Titel: De spiekpietjes
Schrijver: Thaïs Vanderheyden
Illustrator: Thaïs Vanderheyden
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij

Doelgroep: Vanaf 3 jaar

 

 

 

 

 

 

Straks is het natuurlijk weer zover. Vooral mijn oudste zoon van 4 jaar zal weer wekenlang aan bijna niets anders denken dan aan Sinterklaas en het krijgen van cadeautjes. Daar vind ik dan ook helemaal niets mis mee. Ik weet niet hoeveel jaren hij nog te gaan heeft dat hij er heerlijk in kan geloven. Wat een geweldig gevoel moet het zijn om wekenlang uit te kijken naar zoiets magisch als Sinterklaas. Natuurlijk wens ik mijn kind de mooie belevenissen en gedachten toe die hij straks weer tijdens Sinterklaastijd zal beleven. Om hem bij deze prachtige tijd te ondersteunen lees ik hem voor uit het boek De Spiekpietjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verhaal

Het verhaal begint natuurlijk bij de Zwarte Pieten. Een aantal verschillende soorten Pieten worden opgesomd. Zo worden de Spiekpietjes geïntroduceerd. De Spiekpietjes zijn de geheimzinnigste hulpjes van Sinterklaas. Al gauw wordt duidelijk waarom dat zo is. Elk jaar als het herfst is gaan de Spiekpietjes de wijde wereld in om zich overal te verstoppen en kunnen ze alle kindjes in de gaten houden. Ze onthouden alles wat ze zien en ‘s nachts bellen ze naar Spanje om te vertellen wat ze allemaal hebben gezien. Alles komt in het grote boek van Sinterklaas te staan. Als ze klaar zijn met hun taak keren ze weer terug naar Spanje. Dan gaan de andere Zwarte Pieten aan de slag en is het eindelijk tijd voor het sinterklaasfeest.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

Mijn kinderen zijn erg dol op het boek. Ze vinden het idee van de Spiekpietjes ook erg leuk.

Bij het boek hoort een pop. Het is een Spiekpietje van ongeveer 30 cm. Door de pop komt het boek echt tot leven voor mijn jongens. Wij hebben ook een Spiekpietje in huis! Hoewel mijn zoontje soms zegt dat het maar een pop is, twijfelt hij soms toch nog en wil hij toch graag aan Spiekpietje laten zien hoe goed hij dingen kan. Je kan de pop iedere dag op een andere plek (zichtbaar) “verstoppen” om het verhaal zo te visualiseren en levendig te houden voor de kinderen.

Het sinterklaasfeest en de komst van Sinterklaas komt helemaal tot leven door dit boek!

Het boek heeft een prettig formaat. Mijn beide jongens zitten altijd naast me tijdens het voorlezen. Het is wel prettig wanneer een boek lekker groot is, zodat ze het allebei goed kunnen zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

De prenten in het boek zijn lekker groot, kleurrijk en vrolijk.

De Spiekpietjes zijn ook helemaal bij de tijd. Ze hebben allemaal een mobiel bij zich om zo iedere nacht naar Spanje te kunnen bellen. Dit boek geeft dus een moderne draai aan het sinterklaasverhaal.

In de prenten zie je hoe de Spiekpietjes zich dagelijks verstoppen. Dit is altijd erg leuk, omdat mijn jongens iedere keer weer op zoek gaan naar alle Spiekpietjes.

Ik vind dit boek echt een aanrader!

Tips:

Leave a reply