You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Topokluis – de leukste game om topo te oefenen! – app review

Topokluis – de leukste game om topo te oefenen! – app review

Wat gaat uw kind leren?
Wereldoriëntatie
Topografie van Nederland

Vanaf groep 6 moeten de kinderen op school oefenen met topografie. Vaak krijgen de kinderen kaarten mee naar huis om te leren voor de toets. Naast het leren met de kaart kunnen de kinderen van groep 6 nu ook oefenen met de iPhone. De makers van de app Tafelkluis hebben nu ook een app voor de topografie van Nederland gemaakt.

Doelgroep

Vanaf 9 jaar

topokluis 1 topokluis 2

 Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

  • Thema: boeven
  • Zelf opdracht uitkiezen.
  • Op een leuke wijze de topotoets leren.
  • Geeft ouders overzicht van de geoefende plekken.

Min

  • Er worden steeds dezelfde 10 steden gevraagd bij het onderdeel “grote steden”.

De app

Door de juiste antwoorden te geven probeert je kind als een echte inbreker een kluis te openen. Je kind begint door zichzelf als speler toe te voegen. Daarbij mag je kind een plaatje van een boef kiezen, of zelf een foto nemen.

De oefeningen :

  • Provincies
  • Hoofdsteden
  • Grote steden (10 steden)
  • Water en eilanden (19 stuks)
 topokluis 7topokluis 6

Op het scherm is een kluis te zien. Er valt steeds een sleutel naar beneden. Je kind moet zo snel mogelijk antwoord geven door een plek op de kaart aan te raken. De sleutel is eerst groen, daarna oranje en dan rood. Als je het juiste antwoord aanraakt van een groene sleutel verdien je 3 punten. Een oranje sleutel is twee punten waard en rood is 1 punt waard. Als je kind niet op tijd antwoordt verliest het een beurt in de vorm van een sleutel. Er zijn drie sleutels bovenin zichtbaar. Als alle drie sleutels op zijn, is je kind af (game over) en belandt je kind achter tralies.

topokluis 8topokluis 3

Bij “scores” kan je zien wat je kind of kinderen hebben gescoord.

“Mijn topo overzicht” vind ik helemaal geweldig! Hier zie je welke onderdelen je kind al heeft geoefend en hoe goed je kind het heeft gedaan. Met kleurtjes wordt aangegeven welke onderdelen je kind nog moet oefenen.

topokluis 4topokluis 5

Mijn mening

Het is leuk voor kinderen dat de app in een thema is verwerkt. Je kind is een boef en probeert een kluis open te breken. Dit spreekt wel tot de verbeelding.
De app biedt een uitdagende wijze van het leren voor een topo toets.
Natuurlijk vind ik het geweldig dat je als ouders kan zien hoe je kind het gedaan heeft.

Wel vind ik het jammer dat er maar 10 steden worden aangeboden. Het zou prettiger zijn als er steeds 10 andere steden worden gevraagd.

Leave a reply