You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Kleuren leren – appracadabra – app review

Kleuren leren – appracadabra – app review

Wat leert mijn kind van deze educatieve app:

  • Kleuren herkennen en benoemen.

Doelgroep:
Vanaf 2 jaar

Just Colors - appracadabra 1Just Colors - appracadabra 2

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

  • De apps is bruikbaar als middel bij leuke activiteiten voor het aanleren van kleuren.
  • De app is simpel in gebruik.
  • Zelf foto’s maken.

Min

  • De nieuwe foto vervangt steeds de vorige foto.

De app

In de app komen 23 kleuren aan de orde. Je kan als ouder zelf instellen of je kind met veel kleuren of weinig kleuren gaat oefenen. Ook kan je de keuze maken om ze op volgorde of door elkaar te laten verschijnen.
Je moet door de app navigeren door steeds te “swipen” (=veegbeweging). Je ziet dan eerst een kleur en je krijgt te horen welke kleur het is. In het volgende scherm zie je een voorbeeld met daaronder een afbeelding van een fototoestel. Je kind kan nu in zijn omgeving op zoek gaan naar de kleur en dan zelf een foto maken om dit scherm te vervangen met een eigen foto. De volgende scherm is weer een nieuwe kleur om te leren. Zo zit de hele app in elkaar. Het is een slideshow van kleuren, waarbij je zelf ook foto’s bij de kleuren kan maken.

Just Colors - appracadabra 3Just Colors - appracadabra 4Just Colors - appracadabra 5

Mijn mening

Dit is een app waar je zelf inhoud aan moet geven. De app is een middel om je kind te helpen bij het leren van de kleuren. Je kan dit zo uitgebreid doen als je wilt.

Leuke spelletjes met de app:

  • Laat je kind op zoek gaan naar voorwerpen met de kleur die aan de orde is. Is het gelukt? Dan mag je kind er een foto van maken.

Als je de app met meerdere kinderen doet:

  • Wie ziet het eerst een voorwerp met de kleur die aan de orde is? Die mag dan een foto maken bij de kleur.
  • Wie kan de meeste voorwerpen met de kleur vinden? Die mag dan een foto maken.
  • Verstop van te voren blokjes of legoblokjes met de verschillende kleuren in de kamer. Wie kan de meeste blokjes van een kleur vinden? Die mag er dan een toren mee bouwen en er een foto van maken.

Je kan natuurlijk zelf ook wel leuke spelletjes met de app bedenken. Wel vind ik dat je deze app samen moet doen als je kind de kleuren nog aan het leren is, omdat de app niet controleert of je kind de kleur ook echt kent. Als je bij blauw een foto maakt van een groene auto, dan rekent de app dat gewoon goed. Daarom is jouw aanwezigheid op dat moment nodig om je kind te corrigeren.

Je zou de app ook juist als toetsmiddel kunnen gebruiken. Je bent bijvoorbeeld al een poosje bezig met het oefenen van de kleuren en je kind mag nu zelfstandig foto’s gaan maken bij de geleerde kleuren. Als je kind klaar is, kan jij dan alle gemaakte foto’s bekijken om te zien of je kind foto’s met de juiste kleuren heeft genomen.

Wel vind ik het jammer dat de nieuwe foto steeds de vorige foto vervangt. Ik had het wel leuk gevonden als we meerdere foto’s bij de kleuren konden verzamelen.

Wees je er wel van bewust dat je zelf inhoud aan de app moet geven. In de App Store lees ik enkele recensies waarbij mensen aangeven dat de app puur een slideshow is van kleuren. Als je de app puur en alleen gebruikt door je kind er zelfstandig mee bezig te laten gaan, dan is het inderdaad alleen maar een slideshow waarbij je kind foto’s kan maken, maar als je de app als hulpmiddel gebruikt om allerlei leuke activiteiten te doen om je kind de kleuren te leren, dan is het een erg leuke app die je kind motiveert de kleuren te leren en als beloning mag je kind nog zelf fotograferen ook!

 

Leave a reply