You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Amon & Amara – app review

Amon & Amara – app review

 

 

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Hoe de Egyptenaren leefden.
 • Hiëroglieven.
 • Museumobjecten van de Egyptenaren.
 • Belangstelling krijgen voor boeken.
 • Uitbreiding woordenschat.
 • Kennis maken met geschreven taal.
 • Taalontwikkeling.
 • Leren lezen.
 • Leesvaardigheid en luistervaardigheid oefenen.
 • Begrijpend lezen.
 • Concentreren.
 • Goed kijken naar de plaatjes.
 • Stimuleren van de fantasie.
 • Kennis maken met nieuwe situaties.

Doelgroep

4 tot 9 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

 • Kaart als plaatsaanduiding.
 • Leren over de Egyptenaren.
 • Leuke vorm van geschiedenisonderwijs.
 • Plaatjes en uitleg over verschillende objecten uit het oude Egypte.
 • De scènes zijn dynamisch.
 • Leuke spelletjes bij het verhaal ingeweven.

Min

 • Niks.

De app

De app bestaat uit een verhaal over Amon en Amara. Ze leefden in het oude Egypte. Het verhaal speelt zich af aan de oevers van de Nijl. In het verhaal komen veel dingen uit het oude Egypte aan de orde. D.m.v. het verhaal wordt op een kindvriendelijke manier duidelijk gemaakt hoe de mensen toen leefden en wat er gebeurde als ze stierven. Sommige woorden zijn opgelicht. Als je ze aanraakt komt er een plaatje over het woord tevoorschijn met een stukje tekst om je er meer over te leren. In het verhaal zijn ook leuke spelletjes die onderdeel zijn van het verhaal. Zo probeer je Amara op te vrolijken door haar een leuke pruik aan te trekken, probeer je zoveel mogelijk knikkers te vangen door net als Amon en Amara op plankjes te springen, help je Amara de hiëroglieven te ontcijferen en begeleid je Amara door een donker doolhof op zoek naar een olieflesje waarmee ze Amon probeert te helpen.

Amon & amara Amon & Amara 4

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

Wat goed dat je aan het begin van de app d.m.v. een kaart te zien krijgt waar het verhaal zich afspeelt en hoe de Nijl eruit ziet op de kaart. Het geeft kinderen hierdoor gelijk een beeld van waar het verhaal zich afspeelt op de wereld. Waar moet je naar toe gaan om de overblijfselen van de Egyptenaren te zien?

De app is enorm leerzaam. Het is een prachtige toevoeging wanneer je kind op school over de Egyptenaren leert. Dikke kans dat je kind hierdoor de gekregen informatie van school beter kan plaatsen. De app zou ook erg leuk zijn om te doen voordat je naar een museum over het oude Egypte gaat! De app maakt het geschiedenisonderwijs wel enorm leuk. Het plaatst de kennis en de objecten van de musea uit die tijd in een situatie die veel kinderen tegenwoordig erg leuk vinden.

Amon & Amara 3 Amon & Amara 2

 

 

 

 

 

 

 

 

De app ziet er prachtig uit, de tekeningen zijn mooi en de app is zo dynamisch dat de meeste schermen helemaal tot leven komen. Zo vliegen de vlinders voorbij, zie je de rivier de Nijl stromen, hoor je geluidseffecten, enz.

Wat fijn dat je bij de spelletjes de keuze krijgt om ze te spelen of over te slaan. Wil je meer met het verhaal bezig zijn of heb je ook zin in de interactie bij het verhaal? De keus is aan jou!

Eerst dacht ik dat het vriendje van Amara, Amon, dood zou gaan, maar gelukkig wist Amara hem wel te redden. Daar ben ik wel erg blij mee.

De app is in samenwerken gemaakt met Egyptologen.

 

3 Responses to Amon & Amara – app review

 1. Dat is een lastige vraag voor mij om te antwoorden. Ik weet niet waarom de makers alleen voor Apple hebben gekozen. Het zou met geld te maken kunnen hebben.

Leave a reply