You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De drie biggetjes – app review

De drie biggetjes – app review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Belangstelling krijgen voor boeken.
 • Uitbreiding woordenschat.
 • Kennis maken met geschreven taal.
 • Taalontwikkeling.
 • Leren lezen.
 • Leesvaardigheid en luistervaardigheid oefenen.
 • Begrijpend lezen.
 • Concentreren.
 • Goed kijken naar de plaatjes.
 • Stimuleren van de fantasie.
 • Kennis maken met nieuwe situaties.

Doelgroep:

Vanaf drie jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

 • Prachtige app.
 • Levendige plaatjes.
 • Handig voor woordenschat en muzikale beleving.
 • Spelen met de animaties.

Min

 • Niks.

De app

De app bestaat uit drie onderdelen:

 • Lezen en spelen: Het verhaal wordt voorgelezen door kinderstemmetjes. Je mag zelf de plaatjes aanraken voor interactie.
 • Voorlezen: Het verhaal wordt voorgelezen door kinderstemmetjes. Je hoeft niets zelf te doen.
 • Zelf lezen: Je leest zelf het verhaal. Raak de plaatjes aan om ook de tekstballonnen te lezen.

Zie hieronder mijn videoreview

Het verhaal:

De drie kleine biggetjes moesten op zichzelf gaan wonen en ze gingen op weg. Het eerste biggetje bouwde een huisje van stro. Het tweede biggetje bouwde een huisje van takken. Het derde biggetje bouwde een huisje van bakstenen.
De wolf had honger en hij blies het huisje van het eerste biggetje omver. Het biggetje rende naar het huisje van zijn zusje, maar ook daar blies de wolf het huisje omver. De biggetjes renden gillend naar het huisje van hun broer. Zou de wolf ook daar het huisje omver kunnen blazen?

de drie biggetjes 4 de drie biggetjes 2

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

Het verhaal is leuk en heeft een “happy ending”. Zowel de biggetjes als de wolf blijven ongedeerd. Dat scheelt me weer het uitleggen en goedpraten van een zielige einde.

De app ziet er heel mooi uit. De scènes zitten steeds vol beweging. De app is dus meer dan alleen maar plaatjes en tekst. Ook het 3D effect draagt bij tot het mooie uiterlijk van de app. Het heeft wel iets weg van een leuke tekenfilm, maar vol interactieve elementen waarmee je als kijker kan spelen. Ook de verschillende muziekstukjes maken de app erg leuk en bijzonder.

Het onderdeel “lezen en spelen” heeft mijn voorkeur om samen met mijn kinderen te doen. Ze kunnen steeds zelf kiezen hoeveel ze per scène worden voorgelezen. Door de figuren aan te raken horen ze weer een nieuwe zin. Iedere keer zegt het figuurtje weer wat anders. Zo kan het zijn dat mijn zoontjes enorm lang met de app bezig kunnen zijn doordat ze de plaatjes maar blijven aanraken om weer iets anders te horen. Ook is een scène niet afgelopen na het voorlezen, doordat de animaties en het vrolijke muziekje maar blijven doorgaan. Dat is ook leuk om naar te kijken.

de drie biggetjes 3 de drie biggetjes 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Doordat ze een blauw knopje op de plaatjes zien weten ze dat daar iets te beleven valt en worden ze zo aangemoedigd om de plaatjes aan te raken
Het leukste aan dit onderdeel is het feit dat mijn jongetjes zelf mogen deelnemen aan het verhaal.
Zo vinden ze het heerlijk om de huisjes te bouwen en ze vervolgens omver te blazen door de plaatjes aan te raken.

Wel vind ik het persoonlijk jammer dat de voorleesstemmetjes van kinderen zijn. Natuurlijk klinkt dat erg schattig, maar een volwassen voorleesstem die erg goed is in het voorlezen heeft toch mijn voorkeur. Als ik het aan mijn zoontje vraag krijg ik een heel ander antwoord. Hij vindt de stemmetjes erg leuk!

De navigatie van de app is enorm prettig. Je gaat naar de volgende scène door een pijltje aan te raken. Ik weet dat veel mensen helemaal weg zijn van het “swipen” (veegbeweging), maar met een zoontje van 2 jaar naast me is het swipen irritant! De scènes vliegen voorbij zonder dat we lekker met de app bezig kunnen zijn. Ik ben dan druk bezig om zijn handjes te controleren en hij voelt zich alleen maar door me beperkt. Ik ben dus helemaal voor het aanraken van pijltjes i.p.v. het swipen!

Ik vind de app een absolute aanrader!

Leave a reply