You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Zoub – speelgoedreview

Zoub – speelgoedreview

 

 

Er zijn verschillende soorten constructiemateriaal te koop voor kinderen om prachtige bouwwerken te maken. Omdat mijn jongetjes nog klein zijn kijk ik altijd uit naar bouwsteentjes waarbij de beweging, die nodig is om de stenen aan elkaar vast te maken, niet te fijn hoeft te zijn. Hun fijne motoriek is nog niet zo goed ontwikkeld dat ze verfijnde bewegingen kunnen maken die voor sommige bouwsteentjes nodig zijn. Zo kwam ik uit bij Zoub.

Doelgroep

Vanaf 3 jaar

_MG_0005 _MG_0007

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is Zoub?

Met de bouwstenen van Zoub kun je heel veel figuren maken in verschillende kleuren. Het leuke aan Zoub is dat je bouwsels kan maken die kunnen bewegen. Zo kan je leuke robots maken die ook echt kunnen lopen!
Zoub bestaat uit 5 verschillende bouwstenen die je op 20 verschillende manieren aan elkaar vast kan maken.

_MG_0012 _MG_0013

 

 

 

 

Wat leert je kind van het spelen met Zoub?

Bouwen met Zoub is goed voor:

 • de fijne motoriek.
 • de concentratie.
 • de oog-hand coördinatie.
 • het zelfvertrouwen.
 • het probleemoplossend vermogen.
 • de fantasie

_MG_0011 _MG_0010

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

Mijn zoontje van 4 jaar kan geweldige bouwsels maken met de bouwstenen. Het kost hem weinig moeite om de bouwstenen aan elkaar te koppelen. Mijn jongste zoontje van 2 en een half jaar heeft wat meer moeite bij het vastkoppelen van de bouwstenen. Hij moet het op de tafel leggen en er dan heel hard tegen elkaar aan drukken om de bouwstenen aan elkaar vast te maken. Toch lukt het ook hem om iets moois te maken.
De bouwstenen van Zoub hebben leuke aantrekkelijke kleuren.

Het valt me op dat mijn zoontjes na het bouwen met hun bouwsels gaan spelen. Als ze een robot, een superheld of iets dergelijks hebben gemaakt, spelen ze ermee en praten ze met gekke stemmetjes. Ik kan zien dat ze helemaal in hun fantasie opgaan.
Bouwen met Zoub spreekt dus enorm tot de verbeelding van kinderen, omdat een bouwsel al snel op iets lijkt.

Als mijn zoontje van 4 jaar over een maand jarig is, hebben we een leuke bouwactiviteit voor tijdens zijn kinderfeestje!

_MG_0009

2 Responses to Zoub – speelgoedreview

 1. Beste,

  Heb een dos van car designer staan van mijn zoon, jammer genoeg hebben we daar het instruktieboekje niet meer van. Kan ik dit nog ergens krijgen of bijkopen?

  MVG

  Martine Van Hecke

 2. Beste Martine,

  Dat is best lastig. Ik weet niet hoe je daar het beste aan kan komen? Heb je al gekeken of je dit kan vinden op een FAQ pagina van hun website?

Leave a reply