You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Knipperke en Dutje

Knipperke en Dutje

 

 

Knipperke is een Friestalig prentenboek voor iPad tablets met paginagrote kleurenillustraties in collagetechniek.
Knipperke is ook in het Nederlands te verkrijgen en dat is ook de versie waar ik mee aan de gang ben gegaan aangezien mijn Fries een beetje roestig is.

Doelgroep

Vanaf 3 jaar

De app

De app bestaat uit een verhaal. Door de tekst aan te raken wordt het verhaal voorgelezen. Je kan sommige plaatjes op de pagina’s aanraken en dan gebeurt er iets. Zo kan je het licht van een lantaarn aandoen, of een worm laten wegkruipen, enz.

Dutje 1

 

 

 

 

 

 

Het verhaal

Het verhaal gaat over Bas. Toen hij geboren was vond hij het erg saai in zijn hol. Zijn ouders lagen alleen maar te slapen. Op mama’s buik springen en in haar neus knijpen was leuk, ook al vond mama dat minder prettig. Zo hield Bas zijn ouders wel wakker. Mama moest de kou in om lekkere bessen te halen en papa moest hem een geschikte plasplek aanwijzen. Papa en mama wilden dat Bas een dutje ging doen, maar dat gebeurde maar niet. Hij was niet moe en hij sloop het hol uit. Buiten viel het hem enorm tegen! Hij werd helemaal nat en had het erg koud. Papa moest hem komen redden! Daarna deed Bas zijn best om lief te zijn en niet te zeuren, maar hij verveelde zich toch nog steeds heel erg en kon het niet langer uitstaan. Papa en mama deden toen maar leuke spelletjes in de hoop dat hij moe zou worden……

dutje 3 Dutje 2

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

Het is een leuk verhaal over een ongeduldige das.

Zelf ben ik geen fan van “swipen” (veegbeweging) in apps voor jonge kinderen. Jammer genoeg is dat de wijze om in deze app van scherm naar scherm te gaan. Aangezien sommige plaatjes interactie bieden, gaan kinderen alles aanraken wat ze zien, maar daardoor schiet je vaak één of meerdere pagina’s verder.

Wel vind ik het erg leuk dat er een Friestalige app in de AppStore is. Er is zo weinig keus!

Leuk dat de app ook nog een kleurwedstrijd biedt! Door achterin de app je emailadres achter te laten krijg je een kleurplaat in de mail.
De prijs: een gecertificeerd ‘Knipperke’ speeltoestel voor je school, creche, kinderopvang of peuterspeelzaal!

Knipperke (Friestalig) 

Knipperke - Denkgenoten

Dutje (Nederlandstalig)

Dutje - Denkgenoten

Leave a reply