You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Griffin Survivor iPad bescherming

Griffin Survivor iPad bescherming

 

 

Ik kreeg van een van mijn adverteerders een cadeautje toegestuurd, een Griffin Survivor iPad beschermhoes. Geschikt voor de iPad 2 en de “nieuwe” iPad. Ik had al een hoesje van Apple, maar mijn zoontjes spelen steeds vaker met mijn iPad in plaats van de oude die we hier thuis ook nog hebben liggen. Het kwam dus op een mooi moment. We hebben een roodzwarte hoes toegestuurd gekregen. Rood is de favoriete kleur van mijn oudste zoontje en met het zwart erbij ziet de hoes er erg stoer uit. Ik gebruik de hoes voor de “nieuwe” iPad. Mijn man neemt de iPad vaak mee naar werk en hoeft zo niet de iPad steeds uit de hoes te halen omdat de iPad er te kinderlijk uitziet. Daar hoef je je trouwens zowiezo geen zorgen over te maken. Door alleen al naar de doos te kijken zie je al dat dit een hoes is die niet bedoeld is als kinderlijk. “US military tested” staat er op de voorkant. Military-Duty case. Passed: Mil-std-810F. Dit belooft nogal wat. Op de achterkant van de doos staan een aantal gevaren die het kan doorstaan.   

Tijd om de doos open te maken en de hoes er uit te halen. De hoes zit helemaal in elkaar gezet in de doos. Er zit een hoes en een beschermvenster in. De slimmeriken van de ontwerpafdeling van de Survivor hebben de handleiding van de hoes waarin staat hoe de hoes uit elkaar gehaald moet worden in de hoes geplaatst. Daar kwam ik dus achter nadat ik de hoes uit elkaar had gehaald. Dit ging niet super makkelijk alles zit stevig in elkaar geklikt. Wel een prettig idee. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat alles zo los laat. Maar het was wel handig geweest als de handleiding buiten het hoesje was geplaatst. Sommige mensen vinden het misschien eng om wat meer kracht te moeten gebruiken om de hoes uit elkaar te halen, bang dat het breekt. Er zit ook een standaard bij die zit los geklikt op de hoes. Door de siliconen rand opzij te duwen gaat de iPad er redelijk makkelijk in. De beschermende folie kan er dan weer op geklikt worden. Het zit in een raampje dus dat is makkelijker dan folie met een plaklaag aan te moeten brengen. Het terug zetten van het raam is een beetje lastig omdat de klemmen nogal wat naar buiten gebogen moeten worden om weer terug om de hoes te klikken. Ook is het laatste klemmetje dat niet helemaal om de hoes heen gaat maar aan een randje vastgeklikt moet worden wat lastig. Er moet erg hard geduwd worden om het te laten klikken. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling om de hoes er steeds af te halen. Dit is iets wat je als het goed is eenmalig doet. Of zoals bij mij je opnieuw moet doen omdat je vergeten bent alles onder het scherm vandaag te vegen. Tip zorg dat je scherm goed schoon is voordat je de iPad in de hoes plaatst. De tweede keer ging het wat makkelijker omdat ik wist wat er moest gebeuren. Het losmaken van de onderdelen kost wel wat moeite als alles in elkaar zit. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kind het hoesje losmaakt. 

De hoes heeft een opening waar de camera door kan kijken, stukken die weggehaald kunnen worden om bij de koptelefoon ingang te komen en om bij de stekker aan de onderkant te komen. Ook voor de luidspreker is een speciaal stukje dat weggehaald kan worden. Dit laatste is wel prettig, want als je het niet losmaakt klinkt het geluid namelijk erg dof. Alle stukjes blijven vastzitten aan de hoes, je hoeft dus niet bang te zijn dat je ze kwijt raakt. De homeknop heeft een mooie duidelijke knop gekregen van de hoes en ook de volumeknoppen zijn goed bereikbaar. De muteknop zit weer onder een klepje. Het is wel belangrijk dat je de standaard die er bij zit niet aan de kant van de volumeknoppen plaatst. Dan wordt de “zacht” knop bedekt en ingedrukt wat er voor kan zorgen dat je geluid uit gaat. De knoppen reageren erg goed door de hoes heen. Mijn homeknop reageert zelfs beter/makkelijker dan zonder de hoes. Dit in tegenstelling tot een luxe leren hoesje dat we hebben. Daarbij is het vaak de homeknop meerdere malen indrukken voordat deze goed wordt ingedrukt. De stekkers en hoofdtelefoon pluggen passen nog steeds. De hoes belemmert de toegang tot de iPad niet. Altijd prettig. 

Waar ik me zorgen over maakte was dat het losse raampje misschien de aanraakgevoeligheid van de iPad nadelig zou beïnvloeden. Dat is gelukkig niet het geval. Alles reageert nog zoals ik gewend ben. Ook zit er geen opvallende luchtlaag tussen het raampje en het scherm van de iPad. Het probleem met luchtbellen ben ik ook niet tegengekomen zoals je dat soms ziet bij de stikker beschermlagen als deze niet goed zijn aangebracht. De iPad wordt wel wat zwaarder en een stuk dikker. De iPad zit niet losjes in de hoes zoals bij sommige hoesjes wel het geval is. De siliconen bescherming houdt prettig vast. De hoes ziet er degelijk en stevig uit. Mijn oudste zoontje voelde aan het hoesje en vroeg of de randen voor bescherming van de iPad waren. Toen ik ja zei, vroeg hij meteen of hij de iPad nu mocht laten vallen. Ik heb hem maar meteen uitgelegd dat dat niet de bedoeling is. Het is niet de bedoeling om de hoes in een emmer water te laten vallen, maar de hoes kan wel tegen spetters die er op vallen.

De hoes is niet goedkoop, maar zit in de zelfde prijsklasse als andere hoezen die bescherming bieden. Deze hoes is niet te vergelijken met de smart covers van Apple of andere luxe beschermhoesjes. Deze hoes is bedoeld als bescherming van de iPad. Dit heeft tot gevolg dat de iPad groter en zwaarder wordt. Deze hoes is bedoeld om weer en wind te doorstaan. Het is geschikt voor het leger. Maar het leger is niks vergeleken met kinderhandjes. Maar ook daar vertrouw ik mijn iPad met deze hoes er omheen aan toe. Als de hoes op schoot gebruikt wordt is het geen probleem, maar in de hand kan het te zwaar worden voor langdurig gebruik. Voor kleine kinderen maakt het niet veel uit. Wat ik vooral tegenkom is dat kleine kinderen de iPad toch vooral op tafel of op schoot gebruiken.

Nu tijdelijk (april 2013) met korting te koop bij Kid Survivor!!

Leave a reply