Juf Jannie Apps
iOS Apps reviews
Android App Reviews
apps van de week review
Brikki – app review

Brikki – app review

 

 

Wat leert je kind van deze educatieve app:

  • Belangstelling krijgen voor verhalen.
  • Kennis maken met geschreven en gesproken taal.
  • Oefenen van verhalen schrijven.

Doelgroep:

Peuters en kleuters

available-in-the-appstore

Plus

  • De app simpel Goed voor jonge kinderen.
  • Brikki is een leuk figuurtje.
  • Verhaaltjes zijn kort en worden voorgelezen.
  • Eerste boekje is gratis.
  • “Doe het zelf” is erg leuk en leerzaam!.

Min

  • Wordt voorgelezen door kinderen. Uitspraak is dus niet zuiver.
  • Lijst met verhalen komt steeds tevoorschijn als je lekker bezig bent met de app.

De app:

De app bestaat uit 5 boekjes en een mogelijkheid om zelf verhaaltjes over Brikki te schrijven en te illustreren met de aangeboden plaatjes.
Brikki 1 is gratis. De overige verhalen zijn te koop in de app. Daarom raad ik je dan ook aan om je iPad kindvriendelijk te maken. Voor je het weet heeft je kind allerlei aankopen gedaan zonder je toestemming!

Brikki 5

Brikki 1:

Dit boekje is gratis en bestaat uit 15 losse verhalen. De verhalen vormen niet een geheel en staan los van elkaar. Als je kind het geluidsicoontje aanraakt wordt de tekst voorgelezen. Navigeren kan d.m.v. de pijlen.

Doe het zelf:

Hier kan je kind zelf een verhaaltje typen en de plaatjes erbij plaatsen.

Brikki 4 Brikki 2

Mijn mening:

Het is een simpele app. Prima te gebruiken door peuters en kleuters. Mijn zoontjes waren allebei gelijk weg van de app. De oudste wilde alle verhalen horen, de jongste koos steeds uit de lijst van verhaaltjes welke hem leuk leek.

Brikki is een leuk figuurtje. Simpel en aantrekkelijk!

De verhaaltjes zijn kort maar krachtig. Zelf merk ik dat ik behoefte heb aan een rode draad door alle verhalen heen, maar dat hebben mijn zoontjes helemaal niet. Ze vinden de verhaaltjes prima zo. Dat maakt juist dat mijn jongste zoontje van 3 lekker zelf kan kiezen wat hij wil horen.

Brikki 1

Het eerste boekje is gratis en biedt je zo de mogelijkheid om eerst zelf met je kind te zien of het bevalt. Daarna kan je ervoor kiezen om meer boekjes te kopen.

De verhaaltjes zijn gemaakt door kinderen en worden dan ook door kinderen voorgelezen. Hoewel ik het natuurlijk erg schattig vind klinken en ik het ook zeker geweldig vindt voor het kindje, ben ik er toch niet zo weg van. Ik vind het erg belangrijk dat mijn kinderen de Nederlandse taal goed onder de knie krijgen en ik merk dat mijn zoontje mij tijdens de app weleens vraagt wat een woord betekent. Hij heeft het nog nooit eerder gehoord en denkt een nieuw woord te hebben geleerd, terwijl ik hoor dat het gewoon niet goed is uitgesproken. Ik begrijp de keuze van de appmaker, maar ik vind dit dus toch een nadeel.

Het duurde even voor ik door had dat je de lijst met verhalen kreeg door het plaatje aan te raken. Ik begreep maar niet waarom de lijst steeds tevoorschijn kwam terwijl mijn zoontje van 5 lekker naar de verhalen zat te luisteren, hij raakte geen knoppen aan!

Ik ben vooral weg van het onderdeel “Doe het zelf”. Mijn oudste zoon van 5 heeft zichzelf grotendeels leren lezen (met behulp van apps vermoed ik). Op school krijgt hij extra opdrachten om hem uit te dagen, maar hij heeft daar vaak geen zin in. Vijf woorden stempelen vind hij al te veel werk. Tot mijn verbazing werd hij hier enorm enthousiast en typte vervolgens zelfs een verhaaltje van twee zinnen. Ik heb hem alleen geholpen door te zeggen dat hij steeds een spatie tussen de woorden moest doen en dat Brikki met een dubbele “k” geschreven wordt. Ook heb ik een komma voor hem geplaatst. Vol trots liet hij aan zijn vader zien wat hij “helemaal zelf” heeft gemaakt! Dit is dus een onderdeel waar mijn zoontje veel aan zal hebben. Hiermee zal hij dus wel met plezier gaan oefenen!

Brikki 3Door mijn zoontje gemaakt.

available-in-the-appstore

 

Leave a reply