You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Kinderschrijflab.nl

 

Het schrijven van verhalen komt op school niet vaak aan de orde. Hier en daar zijn er natuurlijk uitzonderingen.
Erg jammer want er zijn kinderen die helemaal op kunnen gaan in het schrijven van hun verhaal. Bij het lezen van de verhalen van die kinderen is het geweldig om je er zo ingetrokken te voelen door hun schrijfstijl.

Merk je dat jouw kind ook wel kan genieten van verhalen schrijven? Dan is er daar een leuke website voor: http://www.kinderschrijflab.nl

Wat is kinderschrijflab?

Met kinderschrijflab.nl kan een kind zelf een boek maken en vervolgens bestellen. Leuk voor in de eigen boekenkast of als cadeau te geven!
Kinderen maken hun eigen tekst en illustraties. Dit kunnen ze helemaal zelf doen of met jouw begeleiding.

Elk boekje kost € 9,95, plus € 1,95 verzendkosten per bestelling ongeacht het aantal pagina’s.

Om kinderen op weg te helpen biedt de website tips  en praktische tips bij het schrijven van een boek.

Aan de slag
Om aan de slag te gaan moet je kind zich eerst registreren. Je kind kan later inloggen om zo verder aan het boek te werken.
Je kind kan uit verschillende soorten boeken kiezen:

  • Leesboek
  • Prentenboek
  • Stripboek
  • Gedichten- en versjesboek
  • Klassenboek
  • Vriendenboekje

Je kind kiest een boeksoort en maakt er dan één aan om aan te werken. Eerst maakt je kind de voorkant door een of meerdere namen te typen bij auteur en illustrator op de voorkant van het boek.
Je kind plaatst een afbeelding op de voorkant (zelf getekend en ingescand of getekend in een tekenprogramma op de computer).

schrijflab-1 

Je kind typt maand en jaartal bij de copyright en typt op de binnenkant van het boek nogmaals de naam van de schrijver en tekenaar.

schrijflab-2

Je kind kan nu beginnen met het aanmaken van de pagina’s. Je kind heeft best veel vrijheid in het kiezen van de paginasoorten.

Bij het maken van een leesboek kiest je kind uit een pagina met tekst of een pagina met afbeelding. Je kan twee pagina’s met tekst kiezen, twee pagina’s met afbeelding of juist een mix ervan. Zie afbeelding hieronder.

schrijflab-3

Bij een prentenboek krijg je andere keuzes bij het maken van de pagina’s. Zie afbeelding hieronder.

schrijflab-4

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de andere boeksoorten.

Als je kind klaar is kan je kind het boek eerst bekijken als PDF en vervolgens bestellen.

schrijflab-5

Kinderschrijflab biedt dus een leuke toevoeging voor het taalonderwijs. Het schrijven en maken van de boeken kost geen geld. 
Ik heb gisteren samen met mijn zoontje van 5 jaar een boek gemaakt. Hij bedacht het verhaal en ik heb voor de illustraties gezorgd. Nu wil hij steeds dat ik het boek aan hem voorlees. Dat kan ik dus gewoon steeds online doen, zonder het te hoeven bestellen. Natuurlijk is mijn zoontje helemaal blij met het resultaat en kan hij niet wachten totdat hij zijn boek straks in handen heeft. Hij vond het enorm bijzonder toen we zijn boek samen gingen bestellen. Hij bleef me maar vragen of hij het straks echt zelf kan vasthouden. 

*** Geschreven 4-6-2013: Om de review volledig te maken wil ik er nog wel het volgende bijschrijven. Houd er rekening mee dat het krijgen van je boekje nog best lang kan duren. De boeken worden 1x per maand gedrukt, dus dat kan best eventjes duren!***

 

 

Leave a reply