You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Live Puzzle! Forest Animals – app review

Live Puzzle! Forest Animals – app review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

  • waar te nemen.
  • te ordenen.
  • te sorteren.
  • zelfstandig bedenken van oplossingen voor problemen.
  • Elementen van intelligentie ontwikkelen.
  • Analytisch vermogen ontwikkelen.
  • Bevorderen van praktisch denken.

Puzzelen is een leuke manier om kinderen te helpen ontwikkelen.
Door te puzzelen bereiden kinderen zich voor op het leren rekenen door logisch na te denken. Ook wordt het ruimtelijk inzicht vergroot en leren kinderen zich te concentreren en door te zetten.

Doelgroep:

2 t/m 6 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

De app

De app bestaat uit puzzels op 4 verschillende niveaus.

Live puzzles forest animals 2

Deze app is anders dan de andere puzzelapps op mijn iPad, want je puzzelt nu geen plaatje maar een animatie! Geweldig!
Je begint door eerst een niveau te kiezen. Daarna kan je uit de 12 puzzels kiezen.

Live puzzles forest animals 1
Als je de app voor het eerst speelt, kan je alleen de eerste puzzel kiezen. De andere puzzels moet je eerst vrij spelen.
Zodra je een puzzel hebt voltooid speel je een nieuwe puzzel vrij. Dit moet je per niveau doen, dus als je een puzzel op niveau 1 hebt vrijgespeeld, dan betekent het niet dat hetzelfde puzzel ook voor niveau 2 beschikbaar is.
Je zal in niveau 2 de puzzels weer opnieuw moeten vrijspelen.

Als de puzzel compleet is hoor je het geluid van het dier en een vriendelijke vrouwenstem spreekt het woord in het Engels.

Mijn mening

Erg leuk dat de puzzels op meerdere niveaus en met meerdere puzzelstukken worden aangegeven. Mijn zoontje maakt de puzzels eerst op een makkelijker niveau en als hij er mee bekend is geraakt en weet hoe het plaatje in elkaar zit probeert hij dezelfde puzzel op een moeilijker niveau. Dat vind ik wel erg bijzonder aan de app. De app geeft hem een middel om zichzelf steeds meer uit te dagen, terwijl hij toch een gevoel van zekerheid behoudt.
Hij is dan ook enorm trots wanneer het hem gelukt is.

Het feit dat de puzzel in een plaatje gemaakt moet worden biedt kinderen een handvat bij het puzzelen. Je kind kan beginnen met de randen en zo van buiten naar binnen werken, maar omdat het nu om animaties gaat kan je kind ook best in het midden beginnen. Omdat je steeds een animatie ziet, zie je gelijk wanneer een puzzelstuk verkeerd is geplaatst. De animatie klopt dan niet meer. Deze puzzels geven je kind dus meer visuele ondersteuning dan gewone puzzels met statische (niet bewegende) plaatjes. Soms heeft mijn zoontje 4 of 5 puzzelstukken wel goed tegen elkaar aan gepuzzeld, maar ziet hij dat de rest er niet meer bij past. Dan kan hij simpelweg de puzzelstukken verplaatsen en alles zo op de juiste plaats zetten. Dankzij de animaties kan hij dit nu wel zien, terwijl hij dit niet ziet bij gewone puzzels met plaatjes.

De puzzels zien erg geweldig uit. Het zijn animaties die in elkaar gezet moeten worden.

Er is geen reclame in de app en geen in-app aankopen. Wel is er een mogelijk voor jou als volwassene om te zien welke andere apps ze nog meer hebben gemaakt, maar daar kan je kind niet zomaar bij.
Als je de app opstart zie je linksbovenin het scherm een klein knopje voor ouders. Raak dat knopje aan en houdt je vinger er minimaal 3 seconden lang vast om naar het informatiescherm voor ouders te gaan.
Jonge kinderen zullen dit niet zomaar doen, dus dat is wel redelijk veilig.

De app is gratis (terwijl ik dit artikel schrijf) en ik vind dat je wel erg veel krijgt zonder ervoor te hoeven betalen. Een echte aanrader dus!

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

Leave a reply