You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Rekenrenner HD – app review

Rekenrenner HD – app review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

  • Rekenen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen

Doelgroep:

Vanaf 5 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

  • App ziet er leuk en speels uit.
  • Spelletjes moedigen kinderen aan om de sommen zo snel mogelijk uit te rekenen.
  • Goed voor automatiseren van sommen.
  • Meer sommen uitrekenen dan bij een rekenles op school.
  • Vooruitgang is zichtbaar.
  • Meerdere gebruikers aanmaken.
  • Verschillende niveaus.
  • Gratis uitprobeerversie.

Min

  • Niks.

De app

De app bestaat uit 8 rekenspelletjes.
Het zijn allemaal renspelletjes. Je wint de spelletjes door zo snel mogelijk de juiste antwoorden op de sommen te geven.

Met de rekenspelletjes oefent je kind met optelsommen, aftreksommen, keersommen en deelsommen.

Mijn mening

De app ziet er leuk en speels uit. De spelletjes nodigen kinderen uit om zo snel mogelijk de sommen uit te rekenen om zo te kunnen winnen. De spelletjes zijn steeds van korte duur. Een kind zou gemiddeld tussen de 15 en 20 sommen per ronde kunnen uitrekenen. Als je kind de spelletjes een aantal keren achter elkaar speelt, zal je kind al meer sommetjes hebben geoefend dan tijdens het maken van een rekenles op school.

Rekenrenner 2 Rekenrenner 3

Na elke ronde zie je wat je aan vooruitgang hebt geboekt. Dat geeft je kind een goed gevoel. Mijn zoontje van 5 jaar had 2 keer achter elkaar verloren. Hij had een 2e of 3e plaats, maar hij had geen 1e plaats.
Toen zei hij dat hij het niet meer leuk vond en dus niet weer wilde spelen. Toen hij wegliep zei ik dat zijn balkje erg gegroeid was. Hij rende gelijk weer naar de iPad toe en zag dat ik gelijk had. Dat maakte hem enorm blij en ik legde hem uit dat hoewel hij niet had gewonnen hij wel veel antwoorden goed had en dus veel vooruitgang had geboekt in zijn level.
Dat maakte dat hij gelijk verder wilde spelen en het niet erg meer vond wanneer hij verloor.

Rekenrenner 1

Jij kan als ouder ook gelijk zien welke sommen je kind veel oefent. Je kan per som zien welke level je kind heeft behaald. Zo kan je met je kind samen spelen en je kind aanmoedigen ook andere sommen te proberen.
Je kind ziet ook steeds een behaalde score in procenten.

Je kan met de app verschillende gebruikers aanmaken. Elk kind kan zijn eigen spel spelen en zo zijn eigen vooruitgang zien. Als leerkracht kan je dan van alle kinderen in de klas zien wie welke sommen oefent. Je kan een kind dan als opdracht geven om vandaag de deelsommen te oefenen.

Met deze app zal je kind de sommen sneller automatiseren, omdat je kind gemotiveerd is om zo snel mogelijk de sommen te beantwoorden.
Het automatiseren van sommen is erg belangrijk voor de verdere rekenontwikkeling van een kind.
Wanneer een kind veel bezig is geweest met het automatiseren van de sommen, dan kan een kind de sommen veel makkelijker uitrekenen omdat een kind al weet welke getallen bij elkaar horen.
2,5 en 7 horen bij elkaar. Zo weet een kind al 4 sommen uit het hoofd:

2+5=7
5+2=7
7-2=5
7-5=2

Een kind hoeft die sommen dus niet meer uit te rekenen, want het heeft al veel geoefend met het automatiseren van die sommen.
Het doel van automatiseren is om snel het antwoord te kunnen geven op de sommen.

Je kan elk spelletje op 4 verschillende niveaus spelen.

Rekenrenner 5Rekenrenner 4

Er is ook een gratis versie van de app waarmee je kind een paar oefeningen (alleen de optelsommen) kan uitproberen. Vergeet niet om je iPad kindvriendelijk te maken zodat je kind niet per ongeluk de rest in de app koopt.

 

Leave a reply