You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Kikker – leuke en leerzame app voor kinderen

Kikker – leuke en leerzame app voor kinderen

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Wat er bij een verjaardagsfeest hoort.
 • Tellen (als je de app samen met je kind doet).
 • De namen van de kleuren (als je de app samen met je kind doet).

Doelgroep:

2 tot 5 jaar

Kikker en zijn vriendjes van Max Velthuijs, bekend van de boekjes en de televisieserie. Mijn jongens kijken er graag naar en het liedje waarmee deze app opstart is me dan ook zeer bekend.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

 • Leuke app met Kikker in de hoofdrol.
 • Personage is bekend van de boeken en de tv.
 • Activiteiten passen binnen 1 verhaal.
 • Extra dimensie aan de wereld van Kikker.
 • App is erg leerzaam als je met je kind samen doet! Denk aan tellen, woordenschat, schrijven, enz.
 • Je eigen tekening komt ook in de app terug als schilderij.

Min

 • Niks.

De app
Kikker is jarig en viert zijn verjaardag. Help kikker mee met de voorbereiding voor zijn feestje.
Je kind kan uit 4 activiteiten kiezen.

 • Het huis versieren
 • De taart versieren
 • De cadeautjes inpakken
 • Spelletjes spelen

kikker-2

Het huis versieren
Kikker is jarig. Help kikker mee zijn huis te versieren.

 • Maak een mooie kleurplaat of tekening.
 • Versier het huis met balonnen en vlaggetjes.

kikker-4 kikker-1

Taart versieren
Help varkentje mee de taart te versieren. Versier de taart met lekkere snoepjes, spikkels en kaarsjes.

Cadeautjes inpakken
Help jij beertje mee de cadeautjes in te pakken? Kies steeds welk cadeaupapier je graag zou willen en pak het cadeautje in. Swipe over het scherm om het volgende cadeau in te pakken.

kikker-6

Spelletjes
Speel je mee met kikker en zijn vriendjes op zijn feestje?

 • Koek happen: Raak het diertje steeds net op tijd aan om een stuk van de koek te happen.
 • Puzzelen: Keuze uit 6 puzzels.
 • Verstoppertje spelen: Doe je ogen dicht, tel tot 10 en ga dan op zoek naar Kikker en zijn vriendjes.

kikker-7

Mijn mening
Een mooie en zeer leuke app met Kikker in de hoofdrol.

De app past helemaal bij de boeken en de televisieserie van Kikker. De app biedt een verhaal waarbinnen de activiteiten passen. Je kind versiert niet zomaar een huis! Nee je kind helpt kikker mee zijn huis klaar te maken voor het feestje.
Natuurlijk heb je een taart nodig voor je verjaardag. Daarom helpt je kind varkentje mee. Zo passen alle activiteiten binnen het verhaal van Kikker in de app.

De app geeft een extra dimensie aan de wereld van Kikker. Je kind kan de boeken pakken uit zijn boekenkast (als je de boeken van Kikker hebt). Je kind leeft met kikker mee op tv. Met behulp van deze app kan je kind Kikker zelfs helpen! Geweldig toch!

Natuurlijk kan je kind de app zelfstandig spelen, maar je kind leert zoveel meer met de app als je erbij komt zitten.
Moedig je kind aan om de ogen dicht te doen bij verstoppertje spelen en tot 10 te tellen. Tel samen hardop om zo je kind op een speelse wijze te laten oefenen.
Geef je kind hints door de woorden “voor, achter, in” te gebruiken. “Kijk eens achter de boom. Kijk eens in de tent”. Zo help je jouw kind deze begrippen te leren.

Bij het taart versieren kan je jouw kind aanmoedigen om te tellen door opdrachten te geven. “Hoe oud wordt kikker? Plaats het aantal kaarsen. Hoeveel hartjes wil je op de taart hebben? Plaats het aantal hartjes.”
Ook kan je kind oefenen met het maken van patronen. Plaats de balletjes in een patroon van 2 of 3 kleuren. (zie plaatje)

kikker-5

Je kan ook de namen van de kleuren oefenen. Als je kind de snoepjes nog een keer aanraakt, verandert de kleur. Moedig je kind aan de kleuren te benoemen of help je kind de namen van de kleuren te leren door zelf de kleuren te benoemen. Je kan dit onopvallend doen door bijvoobeeld te zeggen: “Wat zijn de groene kaarsjes mooi.”
Ook het versieren van het huis kan je zo leerzaam maken als je maar wilt. Moedig je kind aan de namen van de kleuren te noemen van de ballonnen. Geef je kind opdrachten. “Versier het huis met 5 ballonnen”. Laat je kind hardop tellen of tel steeds zelf hardop om je kind bekend te maken met de telrij 1 t/m 10.

Oefent je kind op school al de schrijfpatronen? Met behulp van de vlaggetjes kan je kind in deze app ook de schrijfpatronen thuis oefenen. Doe steeds zelf een schrijfbeweging voor en laat je kind het dan zelf doen. Gebruik de bezem om het scherm steeds schoon te vegen om opnieuw te oefenen.

kikker-9 kikker-8

Zie hier meer schrijfpatronen.

Kent je kind alle namen van de cadeautjes al? Weet je kind waar ze voor dienen? Zo ontdekte ik dat mijn zoontje een pan niet wist te benoemen. Toen hij de pan aan het inpakken was noemde hij het een kom. Zo kon ik hem leren dat het een pan was.

Dit zijn maar een paar voorbeelden hoe je deze app zeer leerzaam kan maken door het samen met je kind te doen. Je kan alle activiteiten van de app op een leerzame wijze inzetten.

kikker-3

Je kind kan kikker helpen door een mooie tekening te maken. Als je kind klaar is kan je kind het door kikker laten ophangen (zie knop rechts onder in beeld). Wanneer je daarna in Kikkers huis kijkt, zie je de tekening van je kind in het schilderij. (Zie plaatje nierboven) Prachtig!

Kijk voor meer informatie op http://www.kikkerviertfeest.nl/ of http://www.frogsbirthdayparty.com/ (ENG).

 

Leave a reply