You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Lil’ Red – An Interactive Story

Lil’ Red – An Interactive Story

Wat leert je kind van deze educatieve app:

  • taalontwikkeling
  • verhaalstructuur
  • tijdsverloop
  • oorzaak en gevolg 

Doelgroep Vanaf 2 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40 Get it on Google Play

De app De app bestaat uit het sprookje “Roodkapje” verteld door animaties, muziek en de interactie met de plaatjes. Er wordt geen gebruik gemaakt van tekst. Speel met de plaatjes om het verhaal te beleven. Raak de pijlen aan om te navigeren door het verhaal.

lil-red-1 lil-red-2

Mijn mening De app ziet er prachtig uit. De app is in grijze tinten en het rood springt er geweldig uit. Het verhaal komt tot leven door met de plaatjes te spelen. Je kind kan het verhaal zo lang en zo kort beleven als her er zelf voor kiest door lang of kort met de plaatjes te spelen. De app biedt een muzikale beleving. Raak het vogeltje aan om te genieten van de prachtige melodieën. Ook andere plaatjes bieden prachtige muzikale geluiden als je ze aanraakt. lil-red-3 lil-red-4

Ik vind het vooral leuk om mijn zoontje te laten vertellen hoe het verhaal gaat. Ik heb hem nog niet eerder het sprookje van “Roodkapje” verteld, maar aangezien hij het verhaal goed kan vertellen heeft hij het vast op school te horen gekregen. Terwijl hij met de plaatjes speelt vraag ik hem wat er gebeurt en dan verteld hij dingen als: “Wat heb je grote ogen.” “Zo kan ik je beter zien”. Het is goed voor zijn taalontwikkeling om het verhaal te vertellen in volledige zinnen. Zo snapt hij ook de structuur van het verhaal, tijdsverloop en oorzaak en gevolg. Het sprookje Roodkapje wordt op een leuke wijze verteld zonder gesproken of geschreven tekst.

lil-red-5

Leave a reply