You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Chocolapps Art Studio – Winter – appreview

Chocolapps Art Studio – Winter – appreview

 

Gastreviewer:
Deze review is geschreven door Henrique Zaagman
Twitter: @HenriqueZaagman

Wat leert je kind van deze educatieve app:

  • Creativiteit.

Doelgroep

Leeftijd: 3 – 6 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

De App
Deze app is geschikt voor creatieve kleuters! Met deze app kun je kleurplaten kleuren of zelf een tekening maken!
Zodra je de app start mag je kiezen wat je gaat maken. Ga je zelf een tekening maken of ga je een kleurplaten kleuren. Er is een ruim aanbod van wel 30 kleurplaten van vooral winterse plaatjes.
Om ervaring op te doen met het teken gereedschap kun je het beste eerst voor kleurplaten kiezen. Klik op het potlood en kies een kleur uit het palet aan de rechterkant en eventueel een lijndiagram en vorm aan de rechterkant. Je kunt nu kleuren. De tekening is zo ingesteld dat je altijd netjes tussen de lijntjes blijft.
De keuze voor een verfemmer is ook leuk. Je kunt nu door 1 keer op een vlakke te tikken gelijk het hele vlak met die kleur vullen. Bijv. Een muts in 1 keer rood kleuren. Je kunt ook een patroon kiezen en de hele achtergrond van een patroon voorzien.
Kies je voor een stempel dan heb je verschillende mogelijkheden om wolken en bloemen te stempelen en je tekening hiermee te verfraaien.
Met het gummetje kun je een deel van je tekening uitwissen. Het zou makkelijk zijn als je alleen de laatste wijziging kon wissen of dat je de tekening tussentijds zou kunnen opslaan. Als je nu een foutje maakt moet je opnieuw beginnen…
Van het eindresultaat kun je een foto maken en deze komt in de filmrol op de iPad te staan en is afdrukbaar.
Art-studio-1
Je kunt ook zelf een tekening maken en deze opslaan. Ook deze is afdrukbaar. Teken de lijntjes wel goed tegen elkaar aan voor als je met het emmertje een vakje wil vullen met een bepaalde kleur. Anders wordt je hele tekening gelijk die hele kleur en zal je opnieuw moeten beginnen…
 Art-studio-2
Na de warme winter met weinig sneeuw en ijs en de Winterspelen in Sotsi is het extra leuk om nog even deze winterse taferelen in te kleuren!

 

 

Leave a reply