You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Kleuteruniversiteit

Kleuteruniversiteit

 

 

Sinds kort is Kleuteruniversiteit geopend, een platform vóór leerkrachten, dóór leerkrachten. In samenwerking met diverse uitgeverijen van kinderboeken, bijvoorbeeld Clavis uitgeverij en Unieboek Spectrum, maken bekende leerkrachten van internet kwalitatieve digitale projecten en producten. De lessen zijn gebaseerd op de prentenboeken en zijn voorzien van SLO-doelen die d.m.v. duidelijke doeliconen op elke les staan. Naast projecten biedt Kleuteruniversiteit ook producten die een leerkracht ondersteunen tijdens de werkles of in de speelzaal.

Initiatiefneemster voor dit platform is Sanne Ramakers, bekend van de leerkracht ondersteunende website JufSanne.com.

“Ik wilde graag één site waarop we alle krachten bundelen en in samenwerking met uitgeverijen van kinderboeken mooie projecten maken. De auteurs van Kleuteruniversiteit kennen we allemaal wel. Juf Janneke, Bianca van lespakket, Juf Anke en Juf Els, Juf Maike en zo kan ik nog wel even doorgaan. Deze auteurs kiezen een boek en koppelen dit aan een thema. Vervolgens maken ze lessen met het boek als rode draad door het project. We creëren een gevarieerd en doelgericht aanbod in onze projecten en voorzien alle lessen van eindredactie om zorg te dragen voor hoogstaande kwalitatieve producten. De auteurs krijgen de mogelijkheid samen te werken met illustratoren en componisten om het project zo nog meer te verrijken. De samenwerking met uitgevers van kinderboeken maakt het mogelijk om plaatmateriaal te verwerken in onze projecten en dat is uniek! We bieden zowel betaalde als gratis producten aan op Kleuteruniversiteit. Het idee van de uitgewerkte projecten is dat een leerkracht tijd wint, doordat er weinig tot geen voorbereiding nodig is. Wij zijn flexibel en bieden producten waar mensen op dat moment behoefte aan hebben.

 kleuteruniversiteit

Voor de naam Kleuteruniversiteit heb ik me laten inspireren door een lied van Benny Vreden Producties. In het liedje zingen de kinderen dat ze worden opgeleid tot professor in het bouwen, zingen, springen, knippen en in het vouwen. Allemaal zaken die in een kleutergroep aan de orde komen.

We zijn pas net begonnen maar merken dat men erg enthousiast is over dit initiatief. We gaan door en maken prachtige producten om onze collega’s te ondersteunen. We doen het met liefde en passie voor het kleuteronderwijs en met bijzonder veel ervaring bieden we praktische activiteiten die niet achter een bureau bedacht zijn. Vóór leerkrachten, dóór leerkrachten!”

Geschreven door juf Sanne.

Leave a reply