You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Wat vind ik van Moederdag?

Wat vind ik van Moederdag?

 

Gisteren was het kinderfeestje van mijn zoontje. Daarna zaten mijn man en ik heerlijk rustig naast elkaar bij te komen van het feestje. Vervolgens realiseerde hij zich ineens dat het bijna Moederdag was en hij had niks geregeld!

“Ik wil geen gekocht cadeau!” Dat is het eerste wat ik zei.
Ik lees veel op internet dat moeders niks willen voor Moederdag, dat ze het maar een commercieel gedoe vinden en liever iets spontaans willen tussendoor.
Dat kan ik heel goed begrijpen. Een gekocht cadeau is natuurlijk wel lief, maar ik waardeer de aandacht en de gedachte veel meer, dus zei ik tegen mijn man dat ik wel iets van een tekening van de jongens zou willen. Dat zou hij nog wel op de ochtend zelf kunnen regelen met de jongens.

Hoewel Moederdag en Vaderdag nu wel erg commercieel lijkt de laatste jaren vind ik het wel ideale dagen om mijn zoontjes te leren hoe ze iemand in het zonnetje kunnen zetten en ze zien hoe de ander erop reageert en hoe waardevol een presentje, hoe simpel het ook is, kan zijn. 
Vooral als je van mening bent dat je meer waarde hecht aan een spontane daad ben ik van mening dat je kinderen dat dan wel eerst geleerd moeten hebben. Daar is Moederdag en Vaderdag toch een perfecte dag voor! 

Mijn Moederdag

Mijn man stond ‘s morgens vroeg op met onze zoontjes en ik bleef nog even lekker liggen. Na een poosje kwamen mijn man en oudste zoon me even wakker maken om me een prachtige tekening te laten zien. Mijn man was er extra trots op omdat mijn zoontje van 6 jaar er een Engelse tekst bij had geschreven.

moederdagcadeau-1

Toen mocht ik weer lekker blijven liggen. Na een poosje kwam mijn man me wakker maken. Hij had mijn lievelingsontbijt voor me gemaakt. Broodje met gebakken ei en spekjes. Heerlijk!
Ook van mijn jongste zoon kreeg ik een prachtige tekening.

moederdagcadeau-2

Geweldig toch om even in het zonnetje gezet te worden. Straks gaan we nog leuke dingen maken voor de oma’s en dan kunnen ze die gaan brengen. Zo hebben ze weer een waardevolle les geleerd.

Leave a reply