You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

A-ball clay

A-ball clay

Mijn jongens houden van kleien. Ze vinden het zo heerlijk. En de tijden veranderen. Er is van alles op de markt om prachtige knutselwerkjes mee te maken.

Vandaag mochten ze A-ball clay uitproberen.

Doelgroep

Vanaf 4 jaar.

Wat is  A-ball clay ?

Ball Clay is klei met balletjes. Deze klei is heel licht en zacht en heel rekbaar.
Met weinig moeite kan je al een werkje maken wat er al heel mooi uitziet.
Vervolgens laat je het 24 uur aan de lucht drogen en je hebt al gelijk iets moois gemaakt.

Je kan deze klei ook heel mooi gebruiken als decoratie om bijvoorbeeld een schilderij of een fotolijstje te versieren.

Wat leert je kind van het spelen met  A-ball clay?

  • Vorm geven aan de werkelijkheid.
  • Verschillende vormen leren maken.

Waar kan je A-ball clay kopen?

www.trendyspeelgoed.nl

Mijn mening

Deze klei ziet er geweldig en aantrekkelijk uit. Ik had twee bakjes in de kleuren groen en roze. Mijn jongens waren niet meer te houden. Ze waren niet meer te stoppen en hun grijpgrage handjes gingen gelijk aan de slag.

Het was leuk om te zien dat ze goed weten wat ze met klei moeten doen. Ze begonnen fanatiek te kneden, maar ontdekten algauw het eerste verschil met gewone klei. Deze klei kneedt heel anders.

  • Het voelt heel licht in je handen.
  • Kneden kost geen enkele moeite.
  • Het plakt heel erg aan je handen in het begin.
  • Het heeft een bijzonder geurtje. Ik vond het een beetje chemisch ruiken.

Ze wisten niet wat ze ermee aan moesten en hadden gelijk hulp nodig bij het leren kennen van het materiaal.

Hier zie je in een filmpje hoe ze de klei gingen verkennen.

Toen mijn oudste eenmaal een doel voor ogen had was het heel makkelijk. Ik peuterde al het materiaal van zijn handen en plakte het op zijn klei. Het lospeuteren ging enorm gemakkelijk want het is wel duidelijk dat het materiaal niet zomaar aan handen kleeft. Toen ik bij hem eenmaal alles van zijn handen had gehaald kon hij er wel gewoon in kneden en bleef het niet opnieuw aan zijn handen kleven.
Hij ging voor een egel. Daarvoor had hij niet genoeg klei en om het effect nog mooier te maken pakten we een pakje Das klei erbij. Dit was dus het prettige van A-ball clay. Het materiaal plak gelijk lekker vast aan ander materiaal en de andere kleisoort was zeer gemakkelijk eraan vast te kleien. Hij had zijn egel al snel klaar en het zag er ook gelijk heel mooi uit. Vooral als je bedenkt dat het gemaakt is door een 6-jarige is het resultaat al erg mooi. Perfect te gebruiken bij het maken van een Vaderdag- of Moederdagcadeau.

foam-ball-clay-1

Mijn jongste van 4 jaar had in het begin het meeste moeite met het materiaal. Het bleef maar kleven aan zijn handen en hij kon er helemaal niks mee beginnen. Ook bij hem heb ik alle klei van zijn handen gepeuterd en ook bij hem ging dat erg gemakkelijk. Daarna kon ook hij aan de slag. Hij besloot een kip te maken. Hij deed dat helemaal zelfstandig en voor een 4-jarige vind ik het resultaat ook best mooi.

foam-ball-clay-2

Ze hebben allebei hun werk op de kast geplaatst en we laten het nu 24 uur drogen.

Ik zou deze klei vooral gebruiken bij het maken van een mooi werkje waarbij het doel niet het kneden of het bewerken zelf is.
Je kan deze klei heel makkelijk en heel snel in de juiste vorm kneden, rollen, snijden of zelfs knippen en het resultaat ziet er al snel heel mooi uit.
Je kan ook heel snel en gemakkelijk iets mee versieren. Denk daarbij aan een pennenbakje. Je rolt de klei plat en drukt het op de beker en klaar is Kees. Nog wat mooie bolletjes rollen of hartjes knippen en dat erop drukken en je pennenbakje ziet er prachtig uit!

Dit lijkt me ook bijzonder leuk om weg te geven als cadeautje bij een kinderfeestje. Of misschien te gebruiken als onderdeel bij een kinderfeestje. Ik laat de kinderen altijd iets leuks maken en dat krijgen ze dan mee naar huis wanneer hun ouders ze komen halen en dit zou daar perfect bij passen.

De klei is niet giftig en glutenvrij.

 

Leave a reply