You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Handige apps voor kinderen die in groep 3 zitten of bijna naar groep 3 gaan.

Handige apps voor kinderen die in groep 3 zitten of bijna naar groep 3 gaan.

De overstap van groep 2 naar groep 3 kan erg groot zijn voor een kind. Het is de grootste stap die een kind op de basisschool maakt.
Je kind gaat meer leren m.b.v. werkboekjes en minder spelen.

Vooral leren lezen, schrijven en rekenen komt iedere dag aan de orde.

In vliegende vaart worden alle letters behandeld en leren kinderen de letters aan elkaar te plakken tot woorden en zinnen (hakken en plakken). De meeste kinderen kennen al veel letters wanneer ze groep 3 binnenkomen en dat helpt behoorlijk in hun leesontwikkeling.

Bij het rekenonderwijs werken de kinderen met de getallen 1 t/m 20 en verkennen tot 100.

Ter ondersteuning van het onderwijs in groep 3 heb ik een aantal apps gemaakt.

Letters leren lezen

Met deze app leren kinderen letters m.b.v. 7 leuke oefeningen.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

Letters flitsen

Met deze app automatiseren kinderen de letters. Flitsen is een letter heel kort laten zien en deze meteen weten op te noemen, zonder na te hoeven denken.
Op school oefenen kinderen vaak m.b.v. letterkaartjes. Ze moeten iedere dag de letters van de kaarten “flitsen”.
Speciaal daarom heb ik deze app gemaakt. Oefening 1 is net zoals de letterkaartjes die de kinderen op school oefenen.
Je ziet een letter en je noemt de letter op. Deze oefening is bedoeld om samen met je kind te doen. Zo kan je zien welke letters al goed gaan en welke nog niet. De letters die je kind nog niet geautomatiseerd heeft kan je dan aanvinken in “Eigen lijst aanmaken”. Je kind kan nu alleen deze letters oefenen in oefening 2 en 3 waarbij je kind de letters bij de klanken oefent.

Je kan deze app ook inzetten om thuis aan te sluiten bij de letters op school. Vaak hangen de juffen in groep 3 letterkaarten op in de klas van de aangeboden letters. Je kan deze letters aanvinken in “Eigen lijst aanmaken”. Je kind kan nu alleen deze letters oefenen bij alle onderdelen in de app.

De app kost maar € 0,89 in de App Store € 0,99 in Google Play.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

Leren lezen in groep 3

Deze app biedt klankzuivere woorden, zoals de kinderen dat ook in de klas oefenen. Met de app leren kinderen woorden lezen, zinnen lezen en woorden spellen.
Oefening 1 t/m 5 kan geoefend worden op 5 verschillende niveaus (woorden als vis = niveau 1 en hart = niveau 5). De klanken oe, ui, ie, enz. worden aan elkaar geleerd, zoals kinderen dat ook op school leren (tweeklanken).
Met oefening 6 lezen kinderen zinnen lezen. Deze oefening biedt 3 niveaus (niveau 1 = 3 woorden en niveau 3 = 7 woorden).

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

Cijfers en getallen leren en tellen

In groep 3 werken kideren met de getallen t/m 20.
Als je kind nog niet alle getallen kent, kan je kind dit oefenen met deze app.
Met 5 leuke spelletjes oefenen kinderen de cijfers 1 t/m 20. Het handige aan deze app is dat kinderen ook alleen de getallen 11 t/m 15 of 16 t/m 20 kunnen oefenen. Zo oefenen ze alleen wat ze nog moeilijk vinden.
Heeft je kind nog moeite met de telrij (1 t/m 20 tellen zonder foutjes), dan kan je kind dat oefenen in oefening 3 van deze app.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

Juf Jannie leert Jop tellen

Heeft je kind nog moeite met tellen t/m 20? Samen met de makers van Jop de giraf heb ik deze speelse app gemaakt om het tellen te oefenen.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

Leave a reply