You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Montessori Reken Spel

Montessori Reken Spel

Wat leert je kind van deze educatieve app?

  • Rekenen: delen
  • Contextsommen (verhaaltjessommen)

Doelgroep:

Vanaf 7-9 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40
googleplay

Plus

  • Leuk en aantrekkelijk.
  • Keuze uit meerdere thema’s
  • Keuze uit meerdere minispelletjes.
  • Deelsommen worden begrijpelijk voor kinderen.
  • Contextsommen (verhaaltjessommen).
  • Montessori deelbord.

Min

  • Niets.

De app:

Met deze app oefent je kind deelsommen door middel van korte verhaaltjes ook wel “contextsommen” genoemd en een deelbord als Montessori materiaal.

Je kan uit verschillende thema’s kiezen. Je begint met keuze uit 3 thema’s en je kan later meer thema’s vrij spelen.
Je krijgt eerst de som als een verhaaltje te zien.

Montessori-rekenspel-3Montessori-rekenspel-1

Daarna ga je de munten eerlijk verdelen over de piraten waarbij je dus gebruikt maakt van een uitdagende versie van het Montessori deelbord.
Als je klaar bent met het eerlijk verdelen dan verschijnt de som onder het deelbord en moet je de som beantwoorden. Je weet het antwoord door te kijken hoeveel munten je onder de piraat ziet.

Montessori-rekenspel-2

Je kan ook kiezen uit andere thema’s zoals bijvoorbeeld “feest”.

Montessori-rekenspel-5Montessori-rekenspel-4

Mijn mening

Ik vind deze app erg leuk en ook aantrekkelijk voor kinderen. Ik vind het geweldig dat de makers zich niet beperkt hebben tot maar 1 thema, maar dat ze kinderen de keuze bieden uit meerdere thema’s.

De app maakt deelsommen erg duidelijk door de som goed aan de kinderen te laten zien en ze zelf te laten ervaren wat een deelsom nu eigenlijk is.
9:3= 9 snoepjes die je eerlijk moet verdelen over 3 vriendjes. De getallen in een deelsom krijgen zo betekenis voor een kind.

De sommen worden aangeboden in verhaaltjes. Dit noemen we ook wel “contextsommen”. Dit soort sommen zijn erg goed om te oefenen, omdat ze ook veel in CITO toetsen worden gevraagd op school en kinderen dan weleens de sommen fout beantwoorden, terwijl ze het wel goed zouden hebben als ze alleen de som zonder verhaal hadden gehad.

De app weet kinderen lang geïnteresseerd te houden door kinderen nieuwe keuzes te bieden. Zo kan een kind nieuwe thema’s vrijspelen en minispelletjes bij het opruimen van de sommen. Als je klaar bent met de som kan je de sommen wegwerken door de spulletjes ook echt aan de personen te geven, of door de som op te zuigen met een stofzuiger, enz.

De makers hebben het Montessori deelbord leuk gebruikt in hun app en er een mooie draai aan weten te geven.

Leave a reply