You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Rupsje Nooitgenoeg: boek review

Rupsje Nooitgenoeg: boek review

 

 

Het verhaal

Het verhaal gaat over een rupsje. Hij komt uit een eitje en heeft enorme honger. Hij blijft maar eten en eten. Hij eet appels, peren, aardbeien en pruimen. Hij hapt zelfs in een lolly, een worstje, een cakeje, enz.
Hij heeft zoveel gegeten dat hij buikpijn krijgt. Wanneer hij zich dwars door een groen blaadje heen eet voelt hij zich al veel beter. Hij is nu een grote, dikke rups geworden. Dan bouwt hij een cocon en blijft hij daar meer dan twee weken in zitten. Wanneer hij weer naar buiten komt is hij een wonderschone vlinder!

Rupsje-nooitgenoegBoek-2 Rupsje-nooitgenoegBoek-3

Mijn mening

Het boek is erg leuk voor jonge kinderen. Het gaat over een prachtig natuurverschijnsel. Uit een eitje komt een rups, de rups eet zijn buik vol en gaat in een cocon en daar komt dan weer een prachtige vlinder uit. Dat is toch enorm bijzonder!

Het boek is ook leuk om te gebruiken bij het oefenen met tellen. De rups eet zich door 1 appel, 2 peren, 3 pruimen, 4 aardbeien, en 5 sinaasappels heen. Daarnaast komen ook de dagen van de week aan de orde.
Je kan dit boek dus mooi gebruiken om kinderen enthousiast te maken voor het leren van de dagen van week.

Het boek heeft ronde gaten in de plaatjes van de etenswaren. Dit is leuk om mee te spelen. Mijn zoontjes wiebelen dan met hun vingers in de gaatjes en doen na hoe het rupsje aan het eten is. Je kan ook samen met je kind een klein rupsje vouwen van muizentrapjes en daarmee door de gaten happen.

Er is ook een geweldige app waarmee je kind met Rupsje Nooitgenoeg kan spelen.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Wat leert je kind:

  • Dat een rups in een cocon gaat en daarin verandert in een vlinder.
  • Tellen t/m 5.
  • De dagen van de week.
  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Goed kijken naar de plaatjes.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.

Titel: Rupsje Nooitgenoeg
Schrijver + illustrator: Eric Carle
Uitgeverij: Gottmer

Leave a reply