You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Crayola: Doodle Magic Minikids reisset – Zo eenvoudig kun je tekenen.

Crayola: Doodle Magic Minikids reisset – Zo eenvoudig kun je tekenen.

Doelgroep
3 – 6 jaar

Wat is ” Doodle Magic ” van Crayola?

Deze tekenset bestaat uit een handig mapje met  een tekenvlak. In een afgesloten vakje zijn 3 gekleurde stiften die je makkelijk kan pakken en weer kan opbergen.
De stiften zijn op waterbasis.

Doodle Magic is beschikbaar in 3 verschillende uitvoeringen:

  • Een mat voor op de grond.
  • Een tekentafel voor op schoot.
  • Een reisset

Ik heb zelf de reisset.

Elk artikel van Doodle Magic heeft een opbergruimte voor de stiften, een veegdoek en een hervulbare wisser.

Doodle-magic-3

Mijn mening

Ik ben enorm blij met deze reisset. Zo’n 2 of 3 keer in de week neem ik het mee wanneer we op pad gaan.
We eten iedere zaterdag en zondag bij opa of oma, op woensdag is er judo en op vrijdag gaan ze naar zwemles. Aangezien vooral mijn jongste zoon iedere dag aan het tekenen is, is zo’n reistekenset precies wat wij nodig hebben!

Ik vind het ideaal. Dit scheelt ook best veel papier. Mijn zoontje kan in een tekensessie 3-10 pagina’s vol tekenen.
Hij is enorm kritisch over zijn werk. Wanneer hij ontevreden is hoor ik hem eerst mopperen en dan veegt hij het uit, maakt hij het tekenvlak weer droog en begint hij opnieuw. Soms zie ik hem wel 3 of 4 keer weer opnieuw beginnen!
Wanneer hij tevreden is komt hij naar me toe om zijn werk te laten zien. Als het erg mooi is maak ik er snel een foto van met mijn telefoon om het zo toch te “bewaren”.
Dit scheelt dan best veel papierwerk wat anders meegesjouwd moet worden, want hij tekent nu eenmaal graag.

De wisser is ook zeer handig. Je draait het handvat eraf en vult dat met water en 2 druppels afwasmiddel. Daarmee maak je het werkvlak steeds schoon. Het droogdoekje is ook erg handig opgeborgen in de set en ook zeer nodig om weer snel opnieuw te kunnen beginnen met tekenen. De stiften zijn handig verpakt en kunnen we zo niet kwijt raken. Ik vind het geweldig dat er 3 verschillende kleuren zijn.

Doodle-magic-2

De hele set is mooi verpakt en zeer makkelijk mee te nemen omdat het een handvat heeft. Je kind pakt dit zo vast en sjouwt het overal mee naar toe. Alles is snel uitgepakt en ook weer net zo snel opgeborgen om weer op pad te gaan.

Wat mijn zoontje wel mist is een “gum”. Hij wil vaak even snel een stukje wegvegen omdat hij een deel van zijn tekening niet zo mooi vindt, daar kan hij de wisser niet voor gebruiken, want dan wordt alles weer nat. Hij gebruikt het doekje om kleine stukjes snel weg te vegen en misschien is dit ook gewoon de bedoeling hoor en moet ik er niet zo over zeuren, maar ik heb het liefst dat hij het doekje schoon houdt om zijn werkvlak snel en goed droog te kunnen maken. Een klein sponsje van 1 bij 1 cm zou hierbij een geweldige oplossing bieden vind ik. Dat is een handige “gum”!

Ben je veel op pad met je kindjes (zwemles, sport, hobby, opa/oma) en houdt je kind wel van tekenen, tekenen en nog eens tekenen? Dan kan ik je dit product van harte aanraden!

 

Leave a reply