You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Bezig beertje op de boerderij

Bezig beertje op de boerderij

Wat leert je kind van deze app:

 • Belangstelling krijgen voor boeken.
 • Uitbreiding woordenschat.
 • Kennis maken met geschreven taal.
 • Taalontwikkeling.
 • Leren lezen.
 • Leesvaardigheid en luistervaardigheid oefenen.
 • Begrijpend lezen.
 • Concentreren.
 • Goed kijken naar de plaatjes.
 • Stimuleren van de fantasie.
 • Kennis maken met nieuwe situaties.
 • Spelen met een verhaal

Doelgroep: Vanaf 2 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40
Download in de App Store.

Plus:

 • Prachtige app.
 • Levendige plaatjes.
 • Spelen met de animaties.
 • Navigatie is prettig.
 • Keuze uit voorgelezen worden of zelf lezen.
 • App past goed bij verschillen tussen kinderen.

Min:

 • Niks.

De app

De app bestaat uit twee onderdelen:

 • Lezen en spelen: Het verhaal wordt voorgelezen door kinderstemmetjes. Je mag zelf de plaatjes aanraken voor interactie. Je kan ook met de plaatjes spelen door het uitvoeren van de opdrachten die je in de app krijgt.
 • Zelf lezen: Je leest zelf het verhaal. Raak de plaatjes aan om ook de tekstballonnen te lezen. Je kan ook met de plaatjes spelen door het uitvoeren van de opdrachten die je in de app krijgt.

Bezig-beertje-op-de-boerderij-2

Bezig Beertje komt helpen op de boerderij. Er zijn veel klusjes om te doen.
Je kind leest het verhaal en helpt Bezig Beertje met de klusjes.

 • Appels plukken en eieren rapen.
 • De varkens voeren .
 • Te paard door de bossen galopperen.
 • De schapen vangen.
 • Met de tractor over de heuvels te rijden.

Bezig-beertje-op-de-boerderij-5Bezig-beertje-op-de-boerderij-4

Mijn mening

De app ziet er mooi uit. De tekeningen zijn prachtig en de scenes bestaan uit bewegende onderdelen. Je ziet de dieren ademen en de ogen bewegen, enz.
Het heeft wel iets weg van een filmpje.

Wat leuk dat je kind zelf kan kiezen hoe het verhaal wordt gebracht. Waar heeft je kind op dat moment zin in? Oefenen met lezen of voorgelezen worden? Kan je kind nog niet lezen? Dan laat je kind zich gewoon lekker voorlezen. Je krijgt zelfs de keuze hoe lang je de tekst in beeld wilt hebben. Duurt je kind lang over het lezen van de tekst of kort? Pas het aan, aan de tempo van je kind.

Bezig-beertje-op-de-boerderij-3

De app biedt een leuke wijze van boek lezen. Anders dan alleen lezen en plaatjes kijken biedt de app een prachtige wijze van beleven van het verhaal.
Je kind leest niet alleen over de klusjes die Bezig Beertje moet doen, maar je kind helpt Beertje bij de klusjes. Je kind voert het varken één voor één de appels. De appels raken niet op en je kind kan net zo lang door gaan met het klusje totdat je kind verder wilt gaan. Er valt per scherm genoeg te beleven en het zal dan ook per kind verschillen hoe lang een kind met de verschillende onderdelen van het verhaal zal blijven spelen.
Sommige kinderen zullen al na 4 appels verder gaan met het verhaal terwijl een ander kind minstens 20 appels aan het varkentje voert voordat het denkt aan verder gaan met het verhaal. Dit wordt dan ook aangemoedigt door de app. Tijdens het voeren reageert Beertje door bepaalde opmerkingen te maken die de aandacht van kinderen blijven vasthouden, waardoor een kind niet snel uitgekeken raakt op een scherm. Er valt genoeg te beleven.

Bezig-beertje-op-de-boerderij-1
De app past dus perfect bij verschillende kinderen. Een kind die alleen het verhaal wilt hebben kan snel door de app en zo het verhaal lezen of voorgelezen krijgen. Een kind die meer met het verhaal wilt spelen kan zo lang bezig zijn met het verhaal als het wilt en zo meer van het verhaal genieten. Het kind krijgt dan ook meer tekst te lezen of voorgelezen. Verhaal op maat dus!

Met blauwe rondjes die zo nu en dan verschijnen worden de kinderen erop gewezen dat daar iets te beleven valt. Raak de plaatjes maar aan en hoor en zie wat er dan gebeurt.

De app is perfect voor jonge kinderen. Het navigeren in de app is lekker simpel gehouden. Bij de scènes kan je kind op 3 plekken van scherm veranderen: het huisje als homeknop en de pijl naar links en naar rechts. Je kind wordt niet blootgesteld aan het “swipen” (=veegbeweging) wat het navigeren vaak erg lastig maakt voor jonge kinderen die enthousiast met de iPad omgaan en het scherm graag aanraken.
De makers hebben hier goed over nagedacht. De knoppen zijn vaag zichtbaar. Je kind ziet de knoppen. Door de knoppen aan te raken worden ze beter zichtbaar en door ze nogmaals aan te raken zullen ze je kind door de app navigeren. Zo blijft je kind lekker in het verhaal en gaat je kind alleen naar een andere scherm zoals het dat ook echt bedoeld heeft. Je kind kan er dus niet per ongeluk uit.

Bekijk ook de andere apps van Gottmer Assepoester, een sprookje in 3-Dde drie biggetjes en Flip-flap boerderij.

 

 

Leave a reply