You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

factory felt dolly

factory felt dolly

Gastreviewer:
Deze review is geschreven door Samora Day (moeder van een vriendinnetje).

Doelgroep

4 – 6 jaar

Meisjes vanaf zes jaar die van knutselen en poppen houden, ook zeer geschikt voor oudere meisjes die van creatieve projecten houden.

Wat is factory felt dolly?

Een pakket om zelf twee vilten poppen in elkaar te zetten met alle accessoires die je nodig hebt.

Te koop bij: http://www.imaginarium.nl/

factory-felt-dolly-2

Mijn mening

Toen ik de verpakking openmaakte samen met mijn dochter (6) werden we verrast met een leuk pakketje met daarin twee sets poppen die we konden maken. Een bruine pop met donker haar en een tuinbroekje aan en een witte pop met licht haar en een roze jurkje aan.
Op de achterkant van de totale verpakking staan de instructies per poppetje in plaatjes uitgelegd met de werkvolgorde en steken daarop aangegeven. Wij begonnen met het witte poppetje met het roze jurkje. Toen we het setje openmaakte vonden we daarin een vacuüm verpakte zak met vulling, een zakje vulling kraaltjes, een kaartje met verschillende kleuren garen om de pop mee te maken, een lijfje met hoofd armen en benen, twee armpjes, een hoofdje en twee beentjes.
Een zakje met daarin de knoopjes voor het jurkje en de oogjes en de naald om het popje mee in elkaar te zetten. De roze naald is groot genoeg voor kleine vingers om mee te werken. Alle vilten onderdelen hebben voor gestanste gaatjes en passen op elkaar om het werk overzichtelijk te maken.

factory-felt-dolly-3factory-felt-dolly-1

Na dat we alles hadden klaargelegd begonnen we met de eerste stappen. Direct bij het begin blijkt dat het vinden van de juiste gaatjes voor mijn dochter wel wat moeilijk is en dat het maken van de steek voor haar minder simpel is dan het lijkt op de verpakking.
Vol goede moed begonnen we er aan maar zij vond het al snel lastig het geduld op te brengen om heel precies te werken. Daarom hebben we er een meer dagen project van gemaakt.
Zo bleef ze vol enthousiasme aan het project werken. De tweede keer dat we aan het popje werkten had ik wat voorbereidend werk gedaan door de armpjes en beentjes en andere losse onderdelen alvast met een paar steken vast te zetten zodat het makkelijker is de onderdelen aan elkaar te maken. Weer begon ze vol interesse en ze heeft de tweede keer ongeveer de helft van de pop aan elkaar genaaid. Er was nu een andere steek nodig en het duurde even voor ze dit onder de knie had.
Het lijkt er op alsof de motoriek van een zesjarige nog niet helemaal goed genoeg is voor dit fijne werk. Ze heeft overigens een prima motoriek voor haar leeftijd;-).
Ik heb de andere helft afgemaakt en daarna hebben we samen het jurkje afgemaakt. Toen we de knoopjes op het jurkje wilde vastmaken bleek dat de bijgeleverde naald niet door de knoopsgaten past. Dat was even balen maar met een ‘grote mensen naald’ ging het wel. Het afmaken werd nog een derde keer, daar mijn dochter na een tijd zeer geconcentreerd met naald en draad bezig te zijn geweest, toe aan iets anders was.
De derde keer vulden we het poppetje met de bijgeleverde vulling en de kraaltjes, de vulling is ruim voldoende en het vullen van de armpjes en beentjes is een werkje waarbij haar kleine vingers juist beter waren met het in stoppen dan die van mij. Het sluiten van het poppetje was weer een klusje voor mij en daarbij wat het goed opletten dat de gaten in het vilt niet te ver oprekken, niet te vol stoppen dus. De haarelastiekjes moesten ook weer met een echte naald in elkaar worden gezet. Jurkje er over en klaar! Mijn dochter is erg blij met haar zelfgemaakte pop.

pop

Pluspunten van dit pakket:

Het is erg leuk een zelfgemaakte pop te hebben, alle materialen zijn aanwezig om de pop te maken, je kan met 1 pakket  2 poppen maken, de instructies zijn op zich helder, het is een overzichtelijk project. Het verbetert de fijne motoriek en is een oefening in geconcentreerd werken.

Minpunten van dit pakket:

Het lijkt eigenlijk meer een pakket voor 8+ dan voor 6+ want het is vrij priegelig en je hebt best wat geduld nodig.
De motoriek van de vingers van een gemiddelde zesjarige is nog niet goed genoeg om dit zelfstandig te kunnen maken, de instructies zijn best wel klein en bevatten alleen plaatjes tekst zou handig zijn, de naald past niet door de ogen van de knoopjes. Het kan lastig zijn om de juiste concentratie op te brengen.

Leave a reply