You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Een leuke app voor kinderen over het verzamelen van dino’s voor in een museum

Een leuke app voor kinderen over het verzamelen van dino’s voor in een museum

Wij gaan graag met onze jongens naar het musem. Een museumjaarkaart is voor ons erg handig. We houden er niet zo van om uren lang in een museum te zijn. Nee we blijven net zo lang als onze jongens het leuk en interessant vinden. Zodra hun aandacht verslapt gaan we weer weg en komen we over één of twee maanden weer terug.

Het liefst willen mijn jongens dinosaurussen bekijken in een museum.
Laatst kwam ik een leuke app tegen die helemaal bij mijn jongens past.

Met de app graaft je kind naar fossielen. In mooie gekleurde stenen ontdekt je kind dinosaurusbotten. Je kind graaft die botten uit en moet ze dan goed schoonvegen. Daarna zet je kind de botten in elkaar om de dino weer compleet te maken. Eenmaal compleet wordt de dino in een museum uitgestald. Echt geweldig!
Je kind kan alle gevonden dino’s in zijn eigen museum bekijken. Door de dino aan te raken krijgt je kind meer info te zien en te horen en dit is dan gelijk het minpuntje van de app. De app is er niet in het Nederlands, dus tenzij jij de tekst voor je kind vertaalt, zal je kind er niet veel van begrijpen.

Toch wilde ik je deze app laten zien, omdat je kind de app grotendeels zonder taal kan spelen. De app is Engelstalig en er zijn leuke tekenfilmstukjes tussendoor die dus allemaal in het Engels zijn, maar het graven en opgraven van de fossielen, uitgraven van de botten, zijn allemaal erg leuk om te doen.
Dus als je het niet erg vindt om in het begin het een en ander te vertalen voor je kind, dan is dit wel een hele leuke app!
Kijk maar naar het filmpje hieronder.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Leave a reply