You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Bas op de kinderboerderij

Bas op de kinderboerderij

Wat leert je kind van deze app:

 • Belangstelling krijgen voor de kinderboerderij.
 • Beeld krijgen van een kinderboerderij en kennis maken met de dieren.
 • M.b.v de gemaakte foto’s navertellen over het bezoek aan de kinderboerderij
 • Uitbreiding woordenschat.
 • Taalontwikkeling.

Doelgroep: 2 – 6 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40
Download in de App Store.

googleplay

Videoreview

Plus:

 • De app biedt niet alleen woorden aan, maar ook de lidwoorden!
 • Handige app om een uitstapje naar de kinderboederij voor te bereiden.
 • Hulpmiddel om de kinderboerderij op een andere wijze te beleven.
 • Goed voor de taalontwikkeling.
 • Maak foto’s van de dieren en bekijk ze in de bibliotheek van de app of in de boederijplaat.
 • Hoor de zinnen bij de dieren en/of neem je eigen zinnen op.
 • Speel memory of schuifpuzzel met je gemaakte foto’s

Min:

 • Bij de foto’s op de boederijplaat spelen de zinnen tegelijk af. Dat maakt het luisteren naar de verschillende zinnen onprettig.

De app

bas-op-de-kinderboerderij

De app biedt 4 opties:

 • Memory: Zoek twee dezelfde plaatjes bij elkaar. Als je de plaatjes aanraakt hoor je wat het is zoals “de geit” en “de gans”. Fotomemory kan je vrijspelen door stickers te verzamelen bij de boerderijplaat.
  Bij het omdraaien van de plaatjes hoor je wat het is, bijvoorbeeld: “De hond.”

bas-op-de-kinderboerderij5bas-op-de-kinderboerderij6

 • Schuifpuzzel + fotopuzzel: Schuif met je vinger de stukjes 1 voor 1 op de juiste plek.

bas-op-de-kinderboerderij3 bas-op-de-kinderboerderij4

Eerst kan je alleen met de voorgemaakte puzzels spelen. Als je meerdere stickers hebt verdiend bij de boerderijplaat, kan je ook met je eigen gemaakte foto’s spelen.

 • Foto’s aan een boerderijplaat koppelen: Je ziet een mooie boerderijplaat. In de plaat zie je enkele knoppen. Het is de bedoeling dat je kind op de boerderij op zoek gaat naar deze dieren en daar een foto van maakt. De foto wordt aan deze plaat gekoppeld. Het knopje van de verschillende dieren biedt ook steeds een zin. Bijv. “Dit is een varken.” Als je bij de foto komt hoor je weer een andere zin over het dier.
  Door foto’s aan de plaat te koppelen verzamel je stickers. Deze stickers heb je nodig om de fotopuzzel en fotomemory vrij te spelen.

bas-op-de-kinderboerderij1bas-op-de-kinderboerderij2

 • De bibliotheek: Hier kan je kind alle gemaakte foto’s bekijken. Als je kind de foto’s bekijkt hoort je kind er steeds een zin bij. Het kan iedere keer weer een andere zin zijn.
  Bijvoorbeeld: “En toen zijn we naar het varken gegaan.” of “Wist je dat een varken graag in de modder rolt als hij het warm heeft?”, enz. Je kind kan er ook een stukje tekst bij opnemen. Jij kan hier ook een stukje tekst voor je kind opnemen, met extra informatie over de dieren.

Mijn mening

Het is een leuke app voor kinderen om bezig te zijn met de dieren op een kinderboederij. Het leuke aan deze app is dat je het als een hulpmiddel kan gebruiken voor je kind om de kinderboerderij op een andere wijze te laten beleven en thuis weer herbeleven.
Natuurlijk is het al leuk genoeg voor kinderen om naar de kinderboederij te gaan en hebben ze daar geen smartphone of tablet bij nodig, maar ik ben van mening dat het geweldig is voor kinderen om dingen op verschillende wijze mee te maken en er mee bezig te zijn.

De app biedt je een mogelijkheid om samen met je kind een uitstapje naar de kinderboederij voor te bereiden.
* Welke dieren zouden we straks tegen kunnen komen?
* Wat weten we al over deze dieren?
* Wat vertelt de app ons over deze dieren?
Wanneer de kinderen straks de dieren in het echt zien kunnen ze dat heel mooi vergelijken met de dieren in de app. Het is extra leuk en goed voor de taalontwikkeling om er dan samen over te praten.
* Wat deden de dieren in de plaatjes op de app?
* Wat doen de dieren nu?

Tijdens het kijken naar de dieren kan je samen met je kind foto’s maken voor de boerderijplaat. Dit vind ik erg leuk, omdat je kind nu steeds het plaatje binnen de plaat gekoppeld aan een echte foto ziet.
Ook hoort je kind steeds zinnen over het dier. Dit is goed voor de taalontwikkeling van je kind. Je kind hoort ook gelijk de juiste lidwoorden bij de woorden. Dit vind ik erg belangrijk bij het aanbieden van woorden.

Het mooie aan deze app vind ik dat je kind ook thuis verder kan genieten van het bezoekje aan de kinderboerderij. Met de gemaakte foto’s kan je kind memory spelen of een puzzel in elkaar schuiven. Ook kan je kind door de foto’s bladeren en hoort je kind een opsomming van het bezoekje. Je kind hoort per foto “En toen gingen we naar….”
Dit kan je kind helpen bij het vertellen hoe het uitstapje was en wat je kind allemaal heeft gezien.

Kortom: een leuke app voor kinderen over de kinderboerderij. De app kan goed gebruikt worden voor de taalontwikkeling van je kind.

Leave a reply