You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Ninja Timmy en de gestolen lach

Ninja Timmy en de gestolen lach

Doelgroep: 9 – 12 jaar
Titel: Ninja Timmy en de gestolen lach
Schrijver + illustrator: Henrik Tamm
Uitgeverij: Clavis

Wat leert je kind:

  • Begrijpen dat je soms kan worstelen met je angst en toch moed kan opbrengen om te doen wat juist is.
  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Goed kijken naar de plaatjes.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.

 Te koop bij Bol. com

Het verhaal

Het verhaal gaat over Timmy en zijn vriendjes. Timmy is een kat. Zijn vriend Simon is een nerts en de broertjes Jasper en Kasper zijn varkens. Ze hebben samen een automatische sinaasappelpeller gemaakt. Daarmee zullen ze een jaar lang gratis eten kunnen verdienen. Precies wat ze nodig hebben!
Maar onderweg komen ze de Gribbelneven tegen en toen was het vluchten geblazen! Geen persmachine meer en geen gratis eten.

Ninja-Timmy-en-de-gestolen-lach-3

Timmy raakt de weg kwijt tijdens het vluchten en hij komt in nog meer moeilijkheden. Zo komt hij Alfred tegen. Alfred redt hem en hij mag bij Alfred logeren. Alfred maakt magisch speelgoed en hij merkt dat Timmy heel speciaal is. Hij droomt van het speelgoed en dat is zeer zeldzaam! Wanneer alle vriendjes weer samen zijn ontdekken ze dat er heel wat aan de hand is in hun stad Elyzandrium. Kinderen worden ontvoerd en als ze dagen later weer op de stoep staan kunnen ze niet meer lachen. Timmy en zijn vrienden besluiten dat ze dit niet zo maar laten gebeuren in hun stad! Met hulp van Alfred en zijn magische uitvindingen worden ze goedgetrainde ninja’s!

Ninja-Timmy-en-de-gestolen-lach-2

Mijn mening

Wat het eerst opvalt is hoe mooi de illustraties zijn. Het is een genot om naar de mooie plaatjes te kijken. De schrijver / illustrator Henrik Tam heeft dan ook meegewerk aan Shrek en Narnia.
De titel zelf is ook erg aantrekkelijk voor kinderen. Ninja’s!

De tekst leest lekker makkelijk en vlot. Het verhaal is spannend en toch wordt ieder probleem wel snel opgelost. Je zit dus niet iedere keer lang in spanning.

In het boek komt mooi naar voren dat bang zijn heel normaal is. De vrienden vluchten in het begin voor de grote, gemene Gribbelneven. En hoewel ze nog steeds bang zijn voor die boeven, besluiten ze toch om tegen ze te strijden om zo hun stad te helpen en voor de kinderen op te komen. Tijdens het hele verhaal blijft naar voren komen dat ze bang zijn en toch besluiten ze keer op keer weer om te doen wat juist is en juist voelt en duwen ze steeds hun angst opzij en geven ze het een plekje.Dit boek biedt wel genoeg stof om hierover te praten met kinderen.

Leave a reply