You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Nu in de AppStore: Handige rekenapp om rekenen te begrijpen – optellen  en aftrekken

Nu in de AppStore: Handige rekenapp om rekenen te begrijpen – optellen en aftrekken

Ken je de app “Rekenen begrijpen – keersommen en seelsommen” al? Deze app is deel 1 uit een serie handige rekenapps speciaal ontwikkeld voor kinderen die beginnen met bepaalde rekensommen of voor kinderen die de rekensommen nog heel moeilijk vinden en ze nog niet onder de knie hebben.

Nu is deel 2 van deze serie uit:  “Rekenen begrijpen – optellen en aftrekken”.

11065549_631400830295101_110637115_o
 Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Deze app is heel goed te gebruiken om kinderen te helpen bij het begrijpen van de optel- en aftreksommen. Het helpt bij hun rekeninzicht. Je kan de app goed inzetten bij kinderen die net met deze sommen beginnen of bij kinderen die deze sommen erg moeilijk vinden en het nog niet snappen.
Omdat de kinderen met deze app de sommen op verschillende manieren zien en ervaren zullen ze de sommen sneller begrijpen en zelf kunnen maken.

Bij deze app gaat het niet puur om het maken van de sommen en het geven van de juiste antwoorden. Deze app is gemaakt als middel bij het leren van optelsommen en aftreksommen. Als je bijvoorbeeld naar oefening 6 kijkt dan zie je hierbij weer mooie mogelijkheden. In groep 3 heb je vaak rekenrekjes of kralenkettingen voor kinderen als hulpmiddel. Dit is dus een digitale versie ervan. De staafjes geven nu de 10 aantallen weer. Voordeel van deze oefening boven een rekenrek en getallenlijn is dat de app nu met een kind meetelt en een kind dus niet bij het tellen in de fout kan gaan. Het helpt een kind om de juiste handelingen te verrichten bij het uitrekenen en tot een antwoord te komen, zonder een faalervaring.

Later vandaag vind je hier een uitgebreide appreview van de app (ik vind het echt een aanrader!) en ik laat je hier ook de app in een filmpje zien.

Leave a reply