You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Naturalis – museum

Naturalis – museum

Inhoud:
Locatie: Leiden – Zuid-Holland

Wat is Naturalis?
Waarom is Naturalis leuk voor kinderen?
Wat is er te doen in Naturalis?
Handig om te weten
Tips

Wat is Naturalis?

Naturalis is een hele mooie en leuke museum over dieren, planten en stenen. De collectie telt al 37 miljoen objecten.
Het is een prettige plek om te kijken naar het leven op aarde.

Waarom is Naturalis  leuk voor kinderen?

Naturalis biedt een leerzame ervaring op verschillende manieren aan. Natuurlijk valt er veel te zien, maar er valt er ook veel te doen. Er zijn veel doe-activiteiten voor kinderen en deze activiteiten verschillen per keer, waardoor het een genot is om een museumjaarkaart te hebben en regelmatig met de kinderen naar Naturalis te gaan.
Naturalis maakt een museum leuk voor kinderen. Al doende leren kinderen veel over onze wereld en wat nog geweldiger is: kinderen mogen zelfs botten van een tafel pakken en ermee rondlopen, op zoek naar het levensechte exemplaar!

Naturalis-1

Wat is er te doen in Naturalis?

Er zijn speciale tentoonstellingen, vaste collectie, de topstukken en nog veel meer. Ook zijn er altijd leuke activiteiten voor kinderen. Deze activiteiten verschillen per periode.
Hieronder zie je hoe kinderen als echte onderzoekers in een laboratoriumjas naar de sloot gaan om diertjes te vissen. Daarna gaan ze de diertjes bekijken en beschrijven om te ontdekken welke diersoorten er in de sloot leven.

Naturalis-2

Bij topstukken moet je denken aan o.a.:

Het musuem bestaat uit meerdere verdiepingen en biedt een aantal vaste tentoonstellingen, waaronder:

  • Doe en ontdek. Hier mag je alles aanraken en opdrachten uitvoeren met de objecten.
  • Natuurtheather. Het is erg bijzonder om alle dieren zo van dichtbij te bekijken.
  • Oerparade. Bekijk hoe de wereld er miljoenen jaren geleden uit had gezien. Welke monsterlijke wezens liepen hier toen rond?

Je kan ook even lekker zitten om een natuurfilmpje te bekijken. Hier zie je welke afleveringen er momenteel te zien zijn.

Kinderen kunnen speurspelletjes spelen.

Handig om te weten

Tips

  • Met een museumjaarkaart kan je gratis naar binnen. Een kaart kost € 54,95 voor volwassenen en € 27,50 voor jongeren t/m 18 jaar. Wij vinden dit enorm prettig want wij bezoeken graag musea met de kinderen, maar we blijven er altijd maar 1 hooguit 2 uurtjes. Met een museumjaarkaart kunnen we gratis naar binnen, een onderdeel bekijken en dan weer weggaan. Op een ander moment kunnen we weer langskomen en een ander deel van het museum bekijken.

Naturalis

2 Responses to Naturalis – museum

Leave a reply