You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Labo paperplate – knutselen met kartonnen wegwerpbordjes

Labo paperplate – knutselen met kartonnen wegwerpbordjes

Wat leert je kind van deze app:

 • Ontwikkelen van creativiteit
 • Ontwerpen

Doelgroep: 3 – 7 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40
googleplay

Kinderen vinden het erg leuk om met apps te spelen. Tegenwoordig zijn er aardig wat educatieve apps te koop. Daarnaast zijn er ook leuke apps die creativiteit bij kinderen bevorderen. Labo Lado heeft een geweldige serie creatieve apps voor kinderen gemaakt. Ik ben echt fan van hun apps!

Plus:

 • Kinderen leren ontwerpen.
 • Kinderen leren over de waarde van een knutselwerkje.
 • Navigatie is simpel.
 • Geen in-app aankopen.
 • Geen advertenties.
 • Infoscherm voor ouders wordt beschermd door een rekensom.
 • De gemaakte werkjes worden automatisch bewaard.
 • Knutselwerkjes komen tot leven door ermee te gaan spelen.

Min:

 • Niks.

De app

Met de app maken kinderen digitale knutselwerkjes gebaseerd op wegwerpborden.
Hoewel alles digitaal is krijgen kinderen hierdoor toch genoeg ideeën om straks ook met echte kartonnen taartbordjes te gaan knutselen.

De app biedt 12 digitale knutselwerkjes voor kinderen om te maken. Stap voor stap knippen de kinderen de kartonnen bordjes en het papier uit om de digitale werkjes te maken. Als alles geknutseld is mogen de kinderen het werkje inkleuren en tekenen.

labo-paperplate-2labo-paperplate-1

Daarna kan je met je knutselwerkje spelen. Als een kikker hebt gemaakt ga je vliegjes vangen, als je een olifantje hebt gemaakt ga je ermee wandelen door het bos, enz. Het leuke is dat je kind met het eigen ontwerp speelt. Het is dus geen voorgemaakte kikker of olifant, maar het is het eigen wekje van je kind.
Elk knutselwerkje heeft weer een eigen spelletje.

Mijn mening

Ik vind het een leuke app omdat het kinderen leuke ideeën geeft en kinderen aanmoedigt om lekker te gaan knutselen. Normaal kan je kind op een website fotos bekijken of filmpjes waarmee je kind leert hoe het iets kan knutselen, maar deze app gaat dus een stap verder. Stap voor stap leert je kind met de app hoe het een hond, een eend, kip, enz. kan knutselen door de stappen digitaal uit te voeren.
Ik vind het geweldig dat de app niet daar stopt maar dat kinderen daarna ook nog eens echt met de gemaakte werkjes kunnen spelen.

labo-paperplate-4labo-paperplate-3

Als je wegwerpbordjes in huis hebt en knutselpapier, dan zul je zien dat kinderen de werkjes ook nog eens in het echt kunnen knutselen. De app heeft ze genoeg ideeën gegeven. Dat niet alleen, ze hebben ook nog eens gezien dat ze met de gemaakte knutselwerkjes kunnen spelen!

Wat ik ook leuk vind aan deze app is dat de gemaakte werkjes automatisch worden bewaard. Kinderen kunnen de gemaakte werkjes kiezen en er de spelletjes mee spelen.

Leave a reply