You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Spellenspektakel 2015 Beursgebouw Eindhoven

Spellenspektakel 2015 Beursgebouw Eindhoven

Afgelopen zaterdag 7 november 2015 zijn we met het gezin naar het spellenspektakel geweest. We waren er nog nooit eerder geweest, dus dit was nieuw en we hadden ook geen idee wat we konden verwachten.
We vonden het er echt helemaal geweldig!
Bij binnenkomst vonden we het er heel overzichtelijk uit zien. We waren eerder naar de LEGObeurs gegaan en dat vonden we erg leuk maar gigantisch groot. Hier konden we alles goed overzien.

spellenspektakel-2015-overzicht

Overal stonden tafels met spelletjes erop. Je kon met je gezin aan zo’n tafel gaan zitten en een spel uitproberen. Er werkten veel mensen van de uitgevers en zodra je aan tafel ging zitten kwamen ze je helpen. Ze legden het spel uit en hielpen je om het spel te spelen. Zo kon je toch heel goed ontdekken welke spellen wel en niet bij jou of je gezin passen. Dit vond ik echt super! Wij kopen graag spellen, maar een leuk spel kost al gauw tussen de ‎€30 en de ‎€100 euro. Dan wil ik toch graag wat meer zekerheid over zo’n spel. Die zekerheid kregen we nu dus met behulp van deze beurs.

Mijn kinderen hebben zich prima vermaakt. We hebben eerst uren samen spelend doorgebracht. Daarna zijn we met ze naar een kinderspeelplek gegaan. Ze hadden het daar zo geweldig, dat we ze daar onder toezicht van een professionele kinderoppasdienst hebben achter gelaten. De speelplek was goed afgesloten en je kon er maar aan één kant in en uit. Daar kon je de namen van je kinderen opgeven en je telefoonnummer. Je kinderen kregen een naamkaartje en konden er heerlijk gaan spelen. Er werkten veel vriendelijke meisjes en vrouwen die gezellig samen met de kinderen gingen spelen, tekenen, knutselen, etc. Zo konden mijn man en ik even samen goed rondkijken en bij enkele spelletjes meekijken terwijl het door anderen werd gespeeld. De kinderen die naar de w.c. wilden werden onder begeleiding naar de w.c. gebracht en weer terug. Wanneer een kind weer naar de ouders wilde, werden de ouders opgebeld. Prima systeem helemaal geweldig! Zo nu en dan liepen we even langs om te zien of ze het nog beiden naar hun zin hadden en dan gingen we weer naar een ander spel kijken, wetende dat onze kinderen het helemaal goed hadden.

Zo maakte ik een lijstje met leuke spelletjes. Aan het einde van de dag namen we onze lijst nog eens door en kozen we wat we heel graag wilden hebben. Vaak kon je de spellen zelfs met een mooie beurskorting kopen.
Ik laat je mijn aankopen hier in een filmpje zien.

Verder kregen we bij binnenkomst een leuke puzzeltocht. Er stonden plaatjes van spellen die in de zaal te vinden waren. Als je een spel had gevonden schreef je de naam van het spel en de uitgevers op. Zo maakte je kans op een gratis spel!. Dit vond ik heel leuk en samen met het hele gezin zijn we een poos op zoek geweest. Op deze wijze hebben we nog leuke spelletjes ontdekt die we anders misschien niet hadden gezien. Zo heb ik het spel Tantrix ontdekt wat ik je hierboven in het filmpje heb laten zien. Ook had ik een leuk Sinterklaas Surprisespel gezien, die ik niet heb gekocht, maar wie weet toch binnenkort zal aanschaffen. Het is een leuke wijze om de aandacht van de kadootjes naar leuke spelletjes te verschuiven om zo een gezellige avond met het gezin te hebben. Mijn man en oudste zoon deden één onderdeel uit het spel. Ze kregen touwen om hun polsen en zaten samen in de knoop. Ze moesten samen uitvogelen hoe ze uit de knoop moesten komen. Dat was echt heel erg leuk! Ondertussen deden mijn jongste en ik een ander spelletje. Wij kregen een taai taai poppetje die we tussen onze knieën moesten klemmen. Zo moesten we naar een emmer lopen en het poppetje in de emmer plaatsen zonder het op de grond te laten vallen. Leuke en simpele spelletjes om samen te doen dus!

Spellenspektakel-2015-Tantrix

We zullen volgend jaar ook weer gaan, want zo kunnen we eens per jaar goed kijken wat ons leuk lijkt, een lijstje maken en in de loop van het jaar leuke spellen als cadeautjes voor onszelf en de kinderen kopen.

 

Leave a reply