You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Roodkapje, een sprookje in 3D

Roodkapje, een sprookje in 3D

Wat leert je kind van deze app:

  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Kennis maken met geschreven taal.
  • Taalontwikkeling.
  • Spelen met een verhaal.

Doelgroep: 3-7 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

De app

De app biedt twee opties:

  • Lezen en spelen
  • Zelf lezen

Lezen en spelen

Het verhaal wordt voorgelezen door kinderstemmetjes. Je mag zelf de plaatjes aanraken voor interactie. Je ziet blauwe rondjes die je laten weten welke plaatjes je kan aanraken.
Je kan ook opdrachten uitvoeren, zoals het mandje vullen met lekkers voor oma. Tijdens het verhaal maak je keuzes. Zo vraagt Roodkapje of ze het pad langs de bloemen of langs de veren zal nemen. Je bepaalt als kind dus ook nog zelf het verhaal.

Roodkapje-2

Zelf lezen

Je kan zelf kiezen hoe lang de tekst in beeld moet blijven. Verder kan je dezelfde dingen doen als bij “lezen en spelen” alleen moet je nu alles zelf lezen.

Mijn mening

Ik vind het een geweldige app! De app biedt je kind heel veel interactie. Je kind kan zelf bepalen hoe het verhaal verloopt (binnen het al bestaande verhaal natuurlijk). Zo staat vast dat Roodkapje door het bos naar oma toe loopt, maar hoe loopt ze erheen? Welke paden neemt ze? Wat doet ze allemaal? Loopt ze direct door naar oma of gaat ze eerst bloemen plukken? Het leuke aan het verhaal is dat de keuzes die je kind maakt later ook weer terug komen. Zo komt er een moment dat Roodkapje zicht verdedigt tegen de wolf. Daarbij gebruikt ze de dingen in haar mandje. Ze laat de wolf niezen met de bloemen, enz. Je kind kan ook de kaart van het bos erbij pakken en direct kiezen waar Roodkapje naar toe gaat.

Roodkapje-3Roodkapje-1

De app ziet er heel mooi uit. De scènes zitten steeds vol beweging. Ook het 3D effect draagt bij tot het mooie uiterlijk van de app. Het heeft wel iets weg van een leuke tekenfilm, maar vol interactieve elementen waarmee je als kijker kan spelen.

Er valt veel te doen in de app. Je kind kan veel kleine opdrachten uitvoeren om Roodkapje te helpen. Het leuke hieraan is dat de app een kind biedt wat het nodig heeft. Als een kind alleen lekker voorgelezen wil worden en naar de plaatjes wil kijken dan kan dat. Wil een kind meer met het verhaal bezig zijn, meer over het verhaal weten en met het verhaal spelen, dan kan dat ook. Zo kan het zijn dat één kind al na 15 minuten klaar is terwijl een ander kind wel minstens een half uur bezig is met de app. De app past zich dus heel goed aan aan de behoeftes van een kind.

Wat ik ook enorm leuk vind is het feit dat je meer van het verhaal meekrijgt door de personages aan te raken. Door de personages aan te raken hoor je weer een nieuwe zin. Iedere keer zegt de persoon weer wat anders. Zo kan een kind langer van een scène genieten en meer van het verhaal te weten komen.

Ik heb twee andere apps uit deze serie al uitgebreid besproken hier op mijn website.

 

 

Leave a reply