You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Polles pannenkoekenboek

Polles pannenkoekenboek

Doelgroep: Vanaf 7 jaar
Titel: Polles Pannenkoekenboek
Efteling
Uitgeverij: Unieboek | Het spectrum bv

Wat leert je kind:

 • Boodschappen doen
 • Recept aflezen
 • Koken
 • Leesplezier
 • Kookplezier
 • Nieuwe woorden thema keuken/koken

Te koop bij Bol.com

Het boek

Polles pannenkoekenboek is een boek over je raad het al pannenkoeken. Het is een kookboek gericht op kinderen. Het begin van het boek start met Polle. Eerst zijn er Polles toverregels, hier wordt uitgelegd hoe je het boek het beste kan gebruiken. Dit gedeelte is handig om met je kind door te nemen. Dingen zoals je handen wassen en wanneer je te laten helpen door een volwassene komen hier aan bod. Polle geeft je daarna een aantal simpele recepten zodat kinderen op een makkelijke manier leren om pannenkoeken te maken. Het zijn een aantal verschillende soorten, dik, dun en er tussen in. Ook poffertjes komen aan bod.

De hoofdstukken die volgen worden allemaal begeleid door een ander karakter uit de Efteling wereld. De hoofdstukken zijn ingedeeld in:

 • hartige pannenkoeken
 • Zoete zondes van Pardoes en Pardijn
 • Taartjes van Aliciana, de oude toverfee
 • Deftige desserts van koning Pardulfus
 • Gluten- en lactosevrij me Grootmagister Almar

Zoals je leest zijn het niet alleen pannenkoeken en is er zelfs gedacht aan mensen die geen melk mogen. In het boek zijn soms tussen de hoofdstukken in nog wat puzzels en kleurplaten. Ik zou zelf mijn kinderen niet in het boek laten tekenen. Het boek is van erg mooi dik licht glanzend papier en ik vind het zonde om hier in te tekenen. Maar als ik naar mijn oma’s kookboeken kijk staan die ook vol met aantekeningen, misschien is dit wel een goede manier om kinderen te leren dat het in sommige boeken wel erg handig kan zijn om zelf wat toe te voegen. Het boek is erg mooi. Grote foto’s met leuke indeling van de recepten. De receptenpagina bestaat uit twee onderdelen. Op een “papiertje” staat wat je moet doen en op een houten bordje staat wat je nodig hebt en voor hoeveel personen. Wat heel handig is voor kinderen is dat er ook vermeld wordt welke spullen je nodig hebt om het allemaal te maken. Dan bedoel ik niet de ingrediënten, maar de kommen, glazen en maatbekers. Voor volwassenen is het soms logisch welke spullen er nodig zijn, maar voor kinderen is deze stap er handig. Onder de titel van het gerecht staat ook nog aangegeven als er iets bijzonders mee is, zoals bijvoorbeeld een glutenvrij recept in het gedeelte van het boek dat niet specifiek op glutenvrij gericht is.

Polles-Pannenkoekenboek-2

Mijn zoontje van 7 jaar heeft een favoriete pannenkoek. Het is de spek en ui pannenkoek van Rattar. Met de hulp van het lijstje lukt het hem om de pannenkoeken helemaal zelfstandig te maken. We hebben voor hem een kleine koekenpan gekocht die hij zelf makkelijk kan vasthouden. Een zware pan wordt aangeraden, maar een veilige pan vinden wij belangrijker. Hij is 7j aar en een zware pan kan hij nog niet goed mee overweg. De eerste paar keer heb ik er actief naast gestaan. Ik liet hem een spatel gebruiken om de pannenkoeken te draaien, maar al snel wilde hij de pannenkoeken in de lucht gooien. Hierbij was het erg handig dat hij een kleine lichte pan had. Het ging meteen goed. Hij kan nu zelf van het begin tot het eind spek ui pannenkoeken maken. Een ander recept dat we hebben geprobeerd waren de appelbollen. De appelbollen moesten we aanpassen omdat de appels te groot waren. We hakten ze in kleine stukjes en maakten de mix en vulde het deeg hiermee. Soms is het een belangrijke les dat je een recept niet op de voet moet volgen om een goed resultaat te krijgen.

Polles-Pannenkoekenboek-1

Pannenkoeken doen het al snel goed bij kinderen, dit boek zorgt er voor dat kinderen op een leuke manier met koken in contact komen en eten maken dat ze ook nog eens lekker vinden.

Leave a reply