You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Een heel jaar spiekpietjes

Een heel jaar spiekpietjes

Doelgroep: 4 tot 8 jaar
Titel: Een heel jaar Spiekpietjes
Schrijver: Thaïs Vanderheyden
Illustrator: Thaïs Vanderheyden
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij

Wat leert je kind:

  • Inleven in de tijd rond Sinterklaas.
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek begint in januari. Sinterklaas is jarig geweest en de pieten zijn toe aan vakantie. Zie hoe de Sint en al zijn pietjes heerlijk op het strand aan het uitrusten zijn.
Zo zie je per maand wat de Spiekpietjes en de Sint doen en hoe zich voorbereiden voor de verjaardag van de Sint.
Per maand zijn er twee pagina’s vol illustraties.

een-heel-jaar-spiekpietjes2

Mijn mening

Het idee van de Spiekpietjes is erg leuk. Het doet me denken aan “the elf on the shelf”. Iedere dag verstop je een pop, een Spiekpietje van ongeveer 30 cm, op een ander plekje in huis.
Daarbij is het ook leuk om dit boek en de pop te combineren met het boek “De spiekpietjes”. Door de pop komt het boek echt tot leven.

Met dit boek staan kinderen op een leuke wijze stil bij wat de Sint en de pietjes zoal doen wanneer ze weer terug gaan naar Spanje of voordat ze weer in Nederland komen.
Het boek heeft een prettig formaat. Mijn beide jongens zitten altijd naast me tijdens het voorlezen. Het is wel prettig wanneer een boek lekker groot is, zodat ze het allebei goed kunnen zien.
De prenten in het boek zijn lekker groot, kleurrijk en vrolijk.
Je kan er ook leuke vraagspelletjes mee spelen. Om de beurt mogen mijn jongens een vraag stellen die we dan moeten beantwoorden. Dit is ook heel goed voor hun taalontwikkeling en ze oefenen met goed waarnemen en interpreteren van de plaatjes.

De maanden van het jaar komen in het boek aan bod en ik leg er altijd extra nadruk op om door steeds samen de maanden in de juiste volgorde op te noemen.

 

 

Leave a reply