You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het verboden eiland

Het verboden eiland

Doelgroep: Vanaf 10 jaar
Titel: Het verboden eiland
Schrijver: Helma Camp
Uitgeverij: Leopold

Wat leert je kind:

 • Belangstelling krijgen voor boeken.
 • Taalontwikkeling.
 • Uitbreiding woordenschat.
 • Concentreren.
 • Stimuleren van de fantasie.
 • Kennis maken met nieuwe situaties.

Te koop bij Bol.com

Het boek


Het is een boek van 126 bladzijden zonder plaatjes.
Nikki baalt behoorlijk. Ze gaan op vakantie. Normaal gesproken is dat al een hele onderneming, want haar ouders geloven niet in heerlijk zonvakanties. Ze gaan altijd op “speciale vakanties”. Ze gaan dan naar alternatieve plekjes waar je veel moet doen. Haar ouders geloven meer in “leerzaam” dan in plezier!
Dit keer is het erger. Haar vader kan niet mee, omdat hij plotseling moet werken, en haar vervelende, verwaande nicht Jennifer gaat mee. Nikki baalt als een stekker!

Ditmaal gaan ze naar een onbekende Nederlands eiland. Het gaat om een eiland waar mensen niets van af weten. De eilandbewoners leven al een eeuw compleet afgesloten van de buitenwereld. Honderd jaar geleden werd het als interessant cultuurproject voor de toekomst gezien. Hoe ontwikkelen mensen zich zonder de beschaafde buitenwereld? Na honderd jaar mogen mensen voor het eerst op het eiland komen om te zien hoe de eilandbewoners leven. De regering is het contact met het eiland nu stapsgewijs aan het herstellen.

Al heel snel merken Nikki en Jennifer dat er iets aan de hand is op het eiland. Een vrouw fluistert ze toe dat “dingen niet zijn zoals het lijkt”. Een jongen toont zo onopvallend mogelijk een tekening van mensen in boeien. Als een meisje op een avond langskomt en om hulp vraagt is het zo klaar als een klontje. Hoever durf jij te gaan om anderen te helpen? Daar gaan Nikki en Jennifer gauw achterkomen!

Mijn mening

Heerlijk boek om te lezen! Twee totaal verschillende meisjes die weinig met elkaar te maken willen hebben moeten samen op een alternatieve vakantie. Jennifer is 16 jaar oud en draagt alleen maar merkkleding en lijkt wel vastgegroeid te zijn aan haar smartphone. Ze kijkt dan ook neer op haar jongere nichtje Nikki die 13 jaar oud is en geen merkkleding draagt en “heel anders” is.
Het is leuk om te lezen hoe ze naar elkaar toe groeien en elkaar met andere ogen leren bekijken naarmate hun leven in gevaar komt en ze het van elkaar moeten hebben.

Het boek begint heel vermakelijk met de verschillen tussen deze twee meisjes. Het verhaal speelt zich af in onze tijd dus het is grappig om herkenbare dingen tegen te komen. Zo vindt de moeder van Nikki haar “smokey eyes” verschrikkelijk om te zien. Merkt Jennifer dat het lastig is voor een “diva” om rond te lopen over keien en zand met haar megakoffer op wieltjes. En een camping zonder fatsoenlijke w.c’s en douches….. buitengewoon verschrikkelijk!

Al snel begint het spannend te worden. Er schijnt iets aan de hand te zijn op het eiland en het is heel spannend om erachter te komen wat er mis is.

Het verhaal is heel fijn geschreven. Je kan het in een mooi tempo lezen waardoor je het boek lekker in een avond uit kan hebben.

2 Responses to Het verboden eiland

 1. Beste juf Jannie

  Nieuw deze week: de boektrailer van mijn jeugdboek ‘Het Verboden Eiland.’ Leuk om te delen via een nieuwsbrief, facebook of website.
  Het boek is dit voorjaar uitgebracht bij uitgeverij Leopold. De link verwijst naar hun YouTube kanaal ‘kinderboekennieuws.’

  Het Verboden Eiland is mijn tweede jeugdboek. ‘Het Comavirus won in 2014 een Hotze de Roosprijs voor beste debutant 2014.

  Het Verboden eiland is een en boek over een mysterieus eiland vol geheimen en gevaren, waar de tijd heeft stilgestaan, met humor en een vleugje romantiek. Ideaal voor de aankomende vakantie!
  Ik had een mooie recensie bij je!

  Dit is de link naar de trailer:
  https://www.youtube.com/watch?v=UOXsNLHkUPc

  Eventueel meer informatie over mijn boeken:
  http://www.helmacamp.nl/

  Ik had overigens geen idee dat het maken van een 1 minuut durende trailer een volle dag in beslag zou nemen op de verschillende locaties.
  Fascinerend om mee te maken.

  Vriendelijke groet,
  Helma

Leave a reply