You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Star Wars voor kinderen

Star Wars voor kinderen

Als kind was ik heel dol op Star Wars. Al sinds ik me kan herinneren keken we thuis de Star Wars films. Toen ik ouder werd is me dat altijd bij gebleven en ook nu er weer nieuwe delen uit komen zijn we hier thuis helemaal in Star Wars sfeer. Het leuke is dat mijn zoontjes ook enorme fans zijn. Dat kan natuurlijk zijn omdat ze mijn man en ik erover hebben horen praten, maar ze krijgen er ook veel van mee op school.
Tot een jaar geleden wisten ze niet beter of Star Wars bestond uit biggetjes en vogeltjes. Ze speelden Angry birds Star Wars. Uiteindelijk hebben we aan ze uitgelegd dat Angry birds Star Wars gebasseerd is op een film. Ze stelden steeds meer vragen over de film en we legden het zoveel mogelijk aan ze uit. We hebben ze altijd gezegd dat zodra ze ondertitels kunnen lezen wij de films met ze zouden kijken.

Laatst was het eindelijk zover. Mijn oudste zoontje van 7 (bijna 8 jaar) kan films in het Engels met Nederlandse ondertitels kijken. Zo hebben we besloten om de oude Star Wars films deel IV, V, VI met ze te bekijken. Aangezien we het verhaal zo goed kennen, kunnen we goed inschatten wanneer we een stukje door moeten spoelen zodat ze dat niet te zien krijgen.
Op zich viel dat reuze mee. Er zaten niet zoveel stukken in die te eng voor ze waren. Zo nu en dan spoelde ik iets door of moesten ze hun ogen dicht doen. Ze vonden vooral de gevechten met de “lightsabers” heel mooi om te zien.

Dit was zo leuk om te doen en het was zo’n succes dat we ook samen deel I, II en III hebben gekeken. Deel I was voor alle leeftijden dus dat kwam goed uit. Deel II was jammer genoeg te romantisch (tenenkrommend!) en bij deel III heb ik wel veel meer moeten doorspoelen of de ogen dicht laten doen. Maar ze zijn nu helemaal bij met de verhalen op de nieuwe film “The force awakens” na. Ze willen het graag zien en sommige vriendjes zijn ook al met hun ouders naar de film geweest, maar daar wil ik niet aan beginnen. Vooral vanwege de jongste van bijna 6 jaar. Wanneer ik samen met ze kijk hier in huis heb ik meer controle over het aanbieden van de films en zolang ze nog zo jong zijn wil ik graag besluiten welke beelden ze wel en niet mogen zien. Hoewel ze op het nieuws soms wel erger voorbij zien komen.

Het is leuk om te zien hoe Star Wars ook in hun spel terug komt. Met denkbeeldige lightsabers gaan ze elkaar te lijf. Uiteindelijk hebben ze zelf hun eigen lightsabers gekocht met hun spaarcenten.

Bekijk hier meer filmpjes over Star Wars speelgoed.

 

Leave a reply