You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Leuke cadeau tips voor een verjaardag of kinderfeestje

Leuke cadeau tips voor een verjaardag of kinderfeestje

Elk jaar is het weer zover. Binnen een periode van 4 maanden zijn mijn beide zoontjes jarig en worden ze uitgenodigd voor de kinderfeestjes van hun vriendjes en vriendinnetjes.
Terwijl we hier thuis druk bezig zijn met het plannen van hun verjaardagsfeestjes en de nodige traktaties, moeten we ook de cadeautjes voor hun vriendjes en vriendinnetjes verzinnen en regelen.
Vooral het verzinnen van leuke cadeautjes kan soms wel lastig zijn. Hier dus enkele tips voor jou.

Cadeautips

Misschien ken je het wel. Je vraagt aan de ouders, van de bijna jarige kindjes, wat hun kinderen voor hun verjaardag zouden willen. Vaak is het antwoord: “Knutselspullen.” In dat geval ben ik altijd snel klaar.
Ik koop elk jaar altijd een paar knutselkoffers en die bewaar ik. Ik vul ze met extra knutselmateriaal wat ik zo nu en dan in de aanbieding tegenkom bij winkels zoals Zeeman, Kruidvat, Big Bazar, Action, enz. Dat geven mijn zoontjes dan altijd als cadeau aan kinderen die graag knutselen. Meestal zijn dat meisjes, maar er zijn ook genoeg jongetjes die ook altijd blij zijn met dit koffertje. Ik koop ze dus vaak in verschillende kleuren. Afgelopen week kreeg ik op zaterdagavond een sms-sje dat we de volgende dag zijn uitgenodigd voor een kinderverjaardag. Gelukkig had ik nog zo’n knutselkoffer in huis en hadden we ons cadeautje dus al klaar!
Ik laat je in het filmpje hieronder zien wat ik bedoel met knutselkoffer.

Bij mijn oudste zoon van (bijna) 8 jaar ging het nu anders aan toe. In zijn klas praten ze veel over Minecraft en lezen ze ook graag boekjes over Minecraft. Ik vroeg dit jaar aan hem wat zijn vriendjes zouden willen en het antwoord was dan ook steeds: “Minecraftboekjes”.


Dit zijn hele leuke handboekjes voor kinderen. Het leuke aan de boekjes is dat kinderen gelijk kunnen toepassen wat ze lezen. Zo lezen ze dus hoe ze dingen kunnen doen en maken in het spel Minecraft. Zelfs kinderen die anders nooit willen lezen zul je nu met de neus in de boekjes zien. Geweldig om cadeau te doen dus!

Bij één van zijn vriendjes twijfelden we of hij het spel Minecraft wel had. Hij vertelde mijn zoontje dat hij graag een Minecraftboekje cadeau wilde, maar we wilden wel eerst zeker weten of hij het spel ook echt had, anders leek het ons niet zo handig. We vroegen het aan zijn ouders en die gaven aan dat hij wel een bouwspel op de tablet speelde, maar ze wisten niet zeker welk spelletje het was. Na wat sms-en bleek het geen Minecraft te zijn. We vroegen zijn ouders of we hem dan het spel Minecraft op de tablet cadeau konden doen. Dat mocht!
Hoe geef je Minecraft cadeau op de tablet?

    • Op de iPad is het heel simpel. Je gaat naar de app (zie knop hieronder)

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Naast de “koop” knop zie je een pijltje. Als je het pijtje aanraakt zie je andere keuzes. Bovenaan staat “geef app cadeau”. Zo kan je dus een kind de app cadeau geven voor zijn kinderfeestje.

cadeautips-minecraft

  • Voor een Android tablet was het lastiger. Dat konden we niet zelf kopen. We hadden aan zijn ouders gevraagd of we ze geld konden geven en dat zij de app dan voor hem zouden kopen. Mijn zoontje heeft toen een Minecraftblokje geknutseld en daarin een briefje gedaan dat hij de app cadeau gaf. De andere ouders konden de boekjes voor het kind kopen. Zo kreeg hij en het spel en de boekjes. Heel leuk dus!

cadeautips-minecraft-2

Een ander leuk cadeautje is het boek origami Yoda.

Het boek is heel grappig en er staat een voorbeeldje in het boek waarmee een kind zelf ook Yoda kan vouwen. Lees ook mijn uitgebreide beschrijving bij het boek.

Over een week viert mijn oudste zoon zijn verjaardag en nu vragen andere ouders aan ons wat ons zoontje graag zou willen. Hier konden we eerst geen antwoord op geven, want al sinds Sinterklaas en Kerst geeft hij aan dat hij niks weet te verzinnen. We gaan vaak langs de speelgoedwinkels en hoewel de jongste altijd haarfijn aangeeft wat hij graag wil hebben, kan de oudste niks vinden wat hij leuk vindt. Het klopt dat de oudste meer uitdaging nodig heeft in zijn speelgoed en dat hij speelgoed anders gebruikt dan normaal. Dat gaf ik ook aan bij de ouders, want ik zou het zonde vinden als ze iets zouden kopen wat dan verder nooit gebruikt gaat worden.
Een moeder had een geweldige oplossing. Zij zou met haar zoontje een leuk couponnetje maken waarop staat dat mijn zoontje een keertje kan komen logeren of dat hij een keertje mee zou mogen naar een leuke plek zoals een musea of mee naar de camping. Dat vond ik een geweldig idee! Dat zou mijn zoontje zeker weten geweldig vinden!

Maar niet alle ouders zijn hiermee geholpen. Zo ben ik met mijn zoontje gaan kijken bij Trendyspeelgoed.nl. Ik ben al wel langer bekend met de webshop maar ik had er nog geen gebruik van gemaakt bij kinderfeestjes. Door links op prijs te filteren kon mijn zoontje al snel zien waar hij uit zou kunnen kiezen. Omdat ze sinds kort bij ons weer gebruik kunnen maken van de badkuip, werd mijn zoontje dolenthousiast bij het zien van de badspeeltjes. Dit zou hij graag willen hebben voor zijn verjaardag.

cadeautips-badspeeltjes

Dit hebben we dan ook doorgegeven aan de andere ouders. We hebben erbij gezegd dat als ze dit willen bestellen voor hem, ze dat wel via ons kunnen doen, omdat we zelf ook een cadeau voor ons zoontje gaan bestellen bij deze webshop. Zo kunnen we hun bestelling bij die van ons plaatsen en dat scheelt dan weer in verzendkosten.

Zelf heb ik er ook hele leuke dingen gezien die mijn zoontje ook wel leuk zou vinden. Ik heb gelijk een top 3 gemaakt voor als de opa’s en oma’s geld geven om cadeautjes te regelen.

cadeautips

Heb jij ook andere tips, laat dat gerust achter in een commentaar hieronder.

Zo is mijn blogpost dan toch weer langer geworden dan ik eerst in gedachten had. Ik wilde jullie nog wel leuke ideetjes geven voor het maken van slingers en spelletjes om een kinderfeestje in een bepaalde thema te krijgen en simpele traktaties, maar dat is dan iets voor een andere keer!

 

2 Responses to Leuke cadeau tips voor een verjaardag of kinderfeestje

  1. Zo een knutselkoffertje vind ik een erg leuk idee! Hebben de kinderen ook erg veel aan denk ik, kunnen ze hun fantasie er helemaal op los laten 😉

    Groetjes, Vincent

Leave a reply