You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

LEGO Mindstorms EV3 introductie

LEGO Mindstorms EV3 introductie

Toen mijn zoontje nog een kleine ukkie was vond hij dat we hier thuis wel een robot konden gebruiken en wilde hij dat ik hem zou leren hoe hij een robot kon bouwen.
Nadat ik hem had uitgelegd dat ik daar niet veel van snapte was hij maar zelf aan de slag gegaan met w.c. rollen. Hij was erg teleurgesteld dat het niet werkte.
Ik ben toen op zoek gegaan naar robotpakketten voor kinderen en uiteindelijk had ik toen een robotvis gevonden.

Een poos geleden borrelde het idee weer op, maar ditmaal bij mijn jongste zoon. Ook hij wilde dolgraag een eigen robot maken. Gelukkig snapte hij wel dat je daar “echte” materialen voor nodig had en begreep hij gelijk dat ik hem daar niet mee kon helpen. Hun wens werd zo groot dat mijn man op zoek is gegaan naar de mogelijkheden die er op dit moment zijn.
Zo kwamen we dus uit bij LEGO Mindstorms EV3. Hieronder laat mijn man in een filmpje zien wat LEGO Mindstorms is.

Met behulp van een app werken mijn jongens nu aan een eigen robot. Ze gebruiken de app als handleiding bij het bouwen en dit werkt zo goed, dat zowel mijn jongste zoon van 5 jaar (bijna 6 jaar) als de oudste van 8 jaar zelfstandig aan het bouwen zijn. Ze zijn nu al een paar dagen bezig de R3ptar te bouwen. Iedere dag werken ze er na schooltijd, een paar uur aan.

LEGO-mindstorms-bouwen

Het bouwen van de R3ptar neemt op dit moment heel wat uren in beslag, maar de jongens doen dat nu zelf. Soms zit mijn man bij ze om met ze mee te kijken en soms ga ik bij de jongens zitten. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe goed ze dit onderdeel al helemaal zelf kunnen doen. Als ze klaar zijn met bouwen gaan we met het programmeren van de robot aan de slag. Ik ben heel benieuwd hoe dat straks zal gaan.
Ik zal jullie op de hoogte houden.

Hieronder zie je de gratis apps bij LEGO Mindstorms.

 Lego-Mindstorms-app-3  Lego-Mindstorms-app-2  Lego-Mindstorms-app-1
Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40 Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40 Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40
 googleplay  googleplay  googleplay

 

 

Leave a reply