You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Friddo – gratis app voor de meest fantastische knutselwerken

Friddo – gratis app voor de meest fantastische knutselwerken

Je kan deze app gratis dowloaden in de AppStore.
Later komt de app ook in GooglePlay.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

De app

Om te kunnen beginnen met het opslaan en bewaren van de knutselwerken moet je je eerst registreren.
Registreren kan:

 • met Facebook (de app plaatst nooit iets op je tijdlijn).
 • met email.

Er wordt duidelijk aangegeven dat de app nooit informatie ongevraagd deelt met anderen.

Friddo-1

Na het registreren met je emailadres krijg je een email waarin je jouw emailadres kan bevestigen. Daarna kan je een kind (of meerdere kinderen) aanmaken om met de app aan de slag te gaan.

Friddo-2Friddo-3

Om een foto te maken raak je het plaatje van de camera aan. Kies om welk kind het gaat. Je kan ervoor kiezen om ter plekke een foto te maken van je knutselwerk of om een foto te kiezen uit je fotobibliotheek.

Friddo-4

Zo heb ik mijn foto’s die op mijn computer staan naar mezelf gemaild om ze vervolgens in mijn fotobibliotheek op te slaan. Op deze wijze kon ik ze heel mooi inladen binnen deze app.
Je kan de foto’s ook nog bewerken:

 • Datum toevoegen (handig om later op datum te kunnen zoeken).
 • Beschrijving van de foto typen.
 • Tags toevoegen (handig om later op tags te kunnen zoeken).
 • Bijsnijden van de foto.
 • Contrast, helderheid en kleur bijwerken.
 • Foto draaien.

Friddo-6

Wanneer je de app opstart zie je gelijk de foto’s van de knutsel- en tekenwerkjes. Je ziet een korte beschrijving (als je dat hebt toegevoegd) en je ziet door wie het is gemaakt.
Navigeren binnen de app doe je met de knoppen onderaan in het scherm.

 • Friddo icoon: Bekijk de foto’s.
 • Vergrootglas: Van welk kind wil je de werkjes bekijken? Je kan meer dan 1 kind kiezen. Je kan hier ook de favoriete knutsels selecteren (als je een hartje aan één of meer werkjes hebt toegevoegd).
  Zoek je liever op tags? Dat kan. Zo kan je bijvoorbeeld alleen de tekenwerkjes selecteren of juist alleen de knutselwerkjes, knutsels over dino’s, enz. Op datum kiezen kan hier ook.
 • Camera: Maak een nieuwe foto of kies een foto uit jouw fotobibliotheek om weer een werkje binnen de app te bewaren.
 • Boek: Wil je alle tekenwerkjes van je kind bewaren in een echte fotoalbum? Dat kan! Kies minimaal 20 werkjes en bestel een eigen knutselwerkalbum. Een album bestel je al vanaf €23,50 (incl. bezorging binnen NL).
 • Instellingen: Bekijk je profiel en pas het eventueel aan. Je kan hier meer kinderen aanmaken.
  Bekijk de bestelstatus van jouw knutselwerkalbum.
  Verder kan je hier ook je wachtwoord wijzigen, privacybeleid en gebruikersvoorwaarden doorlezen, contact opnemen met de makers, uitloggen of je account permanent sluiten.

Zo bestel je een knutselwerkalbum:

 • Raak het boekje aan onderin het scherm.
 • Raak start aan en kies minstens 20 foto’s uit.
 • Raak omslag aan en kies een foto voor op de kaft.
 • Geef het album een titel. Kies wat je nog meer wil zien in het album, zoals tags, datum en beschrijving.
 • Je ziet hoeveel het gaat kosten inclusief verzendkosten.
 • Raak bestellen aan.
 • Je wordt nu doorverwezen naar de website waarop je jouw gegevens kan invoeren om de bestelling te plaatsen en af te ronden.

Friddo-5

Mijn mening

Fijn dat je meerdere kinderen aan kan maken. Je kan per knutselwerk aangeven door wie het is gemaakt.
Je kan bij het overzicht van de knutselwerkjes goed zien door wie het is gemaakt. Ook kan je per kind zoeken wat het allemaal aan knutselwerkjes en of tekenwerkjes heeft gemaakt. Heel handig!

Zo nu en dan ben ik op schoolplein door al mijn foto’s op mijn mobieltje aan het zoeken naar een specifieke foto van een tekenwerk van mijn zoontje, om aan iemand te laten zien. Het is best lastig om zo ter plekke alles te doorzoeken. Met deze app werkt dat een stuk beter en makkelijker. Ik kan de tekeningen en knutselwerkjes van mijn beide kinderen hier goed opslaan en ter plekke heel snel doorzoeken wat ik op dat moment zou willen laten zien.
Ook wanneer we bij opa en oma op bezoek zijn, laat ik vaak vol trots een werkje zien. Met deze app kan ik dat allemaal veel makkelijker bewerken en bijhouden.

Een foto toevoegen is heel simpel. Je raakt het plaatje van de camera aan en dan maak je een foto of je kiest uit je bestaande foto’s. Dit vind ik wel heel erg fijn, omdat ik hiermee ook toegang heb tot de foto’s die mijn man maakt. Wanneer ik niet thuis ben maakt mijn man vaak foto’s van de tekeningen en knutselwerkjes van mijn kinderen. Zo kan ik deze foto’s ook heel makkelijk binnen deze app toevoegen en een plekje geven.

De app is heel simpel in gebruik, duidelijk en overzichtelijk.
Ik vind de zoekfunctie heel fijn. Met de zoekfunctie kan ik heel makkelijk alleen de werkjes van mijn ene zoontje bekijken of juist alleen de werkjes van de ander. Ik kan er ook voor kiezen om alleen de tekenwerkjes/knutselwerkjes te zien van één kind of juist van allebei.
Als je vanaf het begin de tags heel goed toevoegt, dan is het zoeken straks een eitje wanneer je al veel foto’s hebt ingeladen.

Met behulp van deze app kan je ook heel simpel leuke fotoalbums bestellen als cadeau voor bijvoorbeeld opa en oma, Vaderdag en Moederdag.
De stappen die je hierbij doorloopt zijn heel eenvoudig en je hebt dan heel snel een leuk cadeau besteld.
Ook leuk om op deze wijze een soort jaarboek te maken van de creatieve ontwikkelingen van je kind. Het is vaak heel lastig om alle losse knutselwerkjes en tekenwerkjes te bewaren. Ik probeer altijd wel om de leukste werkjes te bewaren, maar uiteindelijk moet er toch weer ruimte komen hier in huis en kan ik het niet allemaal blijven bewaren. Deze app biedt dus een handige uitkomst.

De app is nog heel nieuw en de makers zijn druk aan het werk met nieuwe updates.
Hier wordt aan gewerkt:

 • Friddo voor Android;
 • Tablet versie;
 • Delen van knutsels met anderen die hiertoe uitgenodigd zijn (bijv: opa en oma);
 • Accounts koppelen (zodat je met beide ouders samen 1 lijst beheert);
 • Heel belangrijk: waar nu alleen een omschrijving mogelijk is bij een knutsel, komt er straks de mogelijkheid om een gesproken of video boodschap toe te voegen. Het kind kan dan zelf iets over de knutsel zeggen/uitleggen;
 • Meerdere foto’s tegelijk van de camerarol kunnen importeren;
 • Een eigen afbeelding voor kind kiezen (in plaats van alleen avatars);
 • Kleine verbeteringen rondom het toevoegen van tags en omschrijving.

Het zijn hele mooie updates die eraan komen. Vooral het inspreken van een beschrijving vind ik geweldig. Van tijd tot tijd tekent mijn jongste zoontje weleens een werkje waar ik niet zoveel van snap. Het heeft dan een beetje uitleg nodig voordat ik zie wat hij probeerde over te brengen. Het is wel heel fijn dat hij dat hiermee zelf kan inspreken. Ook wel erg schattig voor opa en oma om zo de werkjes van de kinderen te bekijken en te horen wat ze gemaakt hebben.

Neem ook een kijkje bij Friddo.com.

Leave a reply