You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

DIY Japanse snoepkitjes om zelf snoep te maken

DIY Japanse snoepkitjes om zelf snoep te maken

Laatst was ik bij Jamin en daar zag ik hele leuke pakketten waarmee je zelf snoep kan maken.
Ik had zelf al een paar doosjes besteld bij een webshop, maar zelf kopen in een winkel vind ik altijd wel fijner.
Ik heb dus een paar doosjes gekocht om mee aan de slag te gaan. Leuk om even lekker creatief bezig te zijn in de vakantie.
De verschillende doosjes verschillen enorm. De één is leuker dan de ander en sommige snoepkitjes zijn ook best moeilijk om heel mooi te maken.
Ik heb er nu al vier gemaakt en hieronder laat ik het aan je zien in de verschillende filmpjes.


In sommige snoepkitjes krijg je een malletje. Ik vond het zonde om de malletjes weg te gooien na gebruik. De malletjes van de donuts heb ik bewaard en daarmee heb ik weer hele leuke sleutelhangers gemaakt van klei. En van papier-maché heb ik leuke versieringen gemaakt voor op een fotolijst. Deze filmpjes zijn binnenkort te zien op mijn YouTube kanaal.

Er zijn ook leuke pakketten te koop met snoepgommetjes. Het pakketje hieronder vond ik het leukst. Het was net kleien maar dan met snoep.

Verder heb ik ook hele leuke en schattige ijsjes gemaakt van snoep. Dit is ook heel leuk om samen te maken. Regent het buiten en wil je samen met je kind even lekker creatief bezig zijn? Dan is dit wel een leuk pakketje om samen mee aan de slag te gaan. Het werken met het spuitzakje kan een beetje lastig zijn, dus dat kan je beter zelf doen (als je met jonge kinderen werkt). Je kind kan dan met het versieren aan de slag gaan. Zelf was ik hier al snel meer dan een uur mee bezig. Het versieren duurde bij mij best lang omdat ik één voor één de hartjes en sprinkles erop wilde plaatsen.

Als laatste een fast food pakket. Deze snoepjes vond ik wel heel moeilijk om mooi te krijgen. Ook heb je hierbij steeds een magnetron nodig om de snoepjes klaar te maken. Mijn kinderen vonden de hamburgers niet zo lekker smaken. De rest vonden ze wel heerlijk om van te snoepen.

Leave a reply