You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

LEGO classic pakket 10694

LEGO classic pakket 10694

Ik vind spelen met LEGO heel erg leerzaam.
Waarom?

  • Mijn jongens leren hoe ze een handleiding moeten gebruiken en kunnen aflezen.
  • Ze leren stapsgewijs werken.
  • Ze leren dat een stap uit tussenstapjes kan bestaan.
  • Ze oefenen met tellen en de telrij. Je begint bij stap 1 en moet dan alle getallen in de juiste volgorde afwerken.
  • Ze leren hun werk controleren. Na het plaatsen van een LEGO steentje zie ik ze naar het plaatje kijken om te vergelijken of het klopt. Zo zie ik dat ze zichzelf verbeteren bij een foutje.
  • Ze maken kennis met symmetrie. Alles wat ze aan de ene kant bouwen moet ook andere kant worden gebouwd.
  • Dan is het ook nog eens erg goed voor hun fijne motoriek. Het vastdrukken van zo’n LEGO steentje is toch wel een uitdaging.
  • Het is erg goed voor hun concentratie. Ze moeten best lang gericht bezig zijn met hun taak.
  • Goed voor het zelfvertrouwen als ze iets moois bouwen.

Van tijd tot tijd zet ik de film “The LEGO movie” aan. Na het kijken van de film zit mijn jongste zoontje altijd vol met inspiratie en begint hij zijn eigen LEGO stad te maken met leuke voertuigen en poppetjes.

Meestal spaart mijn zoontje voor LEGO pakketten met een handleiding. Daarom kocht ik nu een keertje een pakket bestaande uit leuke LEGO steentjes waarmee je zelf aan de slag moet gaan en leuke ontwerpjes moet bedenken. Wel zit er een ideeënboekje bij. Niet iedereen kan zelf eigen werkjes bedenken. Mijn oudste zoon vindt “vrij” werken met LEGO stenen niet zo leuk. Hij vindt het veel leuker om met een handleiding aan de slag te gaan.
Ik laat de inhoud van het pakket in het filmpje hieronder zien.

 

Leave a reply